Få styr på rumklangen med akustikplader

Der er intet, som kan ødelægge et godt selskab som en rungende, dårlig akustik. Man kan hverken høre, hvad sidemanden eller en selv siger. Og til sidst sidder man og råber i munden på hinanden.

 

Hvorfor skal du bruge akustikplader?

Der kan være flere kilder til den ringe rumklang i et lokale. Hårde overflader af eksempelvis beton eller stål skaber en dårlig akustik, da de blot skyder lyden videre rundt i rummet. Det samme gør sig gældende for store de glaspartier, som ofte ses i et moderne kontormiljø. Du kan dog hurtigt få styr på rumklangen med akustikplader.

 

Hvordan fungerer akustikplader?

Akustikplader virker på den måde, at de har en lydabsorberende effekt, hvilket skaber en afstemt rumklang i hvilket som helst lokale. Lyden rejser igennem et rum via bølger, og pladerne forkorter den tid, det tager lydbølgerne at dø ud. Man monterer akustikpladerne på vægge og loft, så lyden bliver standset uanset hvilken retning, de sendes ud i. Det giver især god mening at sætte pladerne op i et kontormiljø, hvor man gerne skulle kunne koncentrere sig om sit arbejde samtidig med, at andre fører samtaler omkring en.

 

Akustikplader med print – hvem siger akustikplader skal være kedelige?

Akustikplader fås i et hav af forskellige varianter. Du kan investere i plader med print, som både fungerer som kunst og lyddæmper. I den skandinaviske indretning er trælameller på væggene meget in lige i øjeblikket.

 

Hvis du vil have flere tips til indretning, kan du klikke her!

 

december,2021