Hvem har ansvaret for snerydning af din virksomhed?

Der gælder stort set de samme regler for snerydning af en virksomhed, som der gør for snerydning for private husejere. Det vil sige, at bliver der ikke ryddet for sne og saltet for is på virksomhedens grund, kan der forekomme bødestraf og evt. en erstatningssag, hvis nogle kommer til skade.

En grundig snerydning og saltning bliver derfor direktørens eller chefens ansvar. Det vil sige, at hvis der skulle være en forbipasserende, en kunde, kollega eller ansat, der falder og kommer til skade grundet sne og is, så risikerer direktøren eller chefen at stå med en erstatningssag. Dette betyder, at der skal være ryddet for sne og is, før de ansatte møder ind på arbejdspladsen.

Hvis det er en lille virksomhed, kan det måske sagtens betale sig, at det er virksomhedens egen vicevært eller pedel, der står for dette projekt. Men hvis der er tale om en større virksomhed, som har mange mange kvadratmeter, der skal ryddes for sne, kan denne opgave måske være umulig at håndtere for en enkelt mand eller to – der skal måske endda professionel hjælp til.

Virksomheden kan derfor vælge at hyre et eksternt firma til at stå for dette. Ved at hyre et firma til at stå for en professionel snerydning af din virksomhed er man garanteret et ordentligt stykke arbejde, og man er garanteret sine ansatte og de forbigåendes sikkerhed – og man undgår derved en bødestraf og en eventuel erstatningssag.

Når man hyre et eksternt firma til den slags, kan man også nemt indgå forskellige aftaler. Med dette menes der, at hvis de første ansatte møder ind for eksempel klokken 6, kan man aftale med firmaet, at der skal være helt ryddet og saltet før klokken 05:30. Dette kan man lave til en fast aftale, der skal udføres på bestemte dage, så der konstant vil være sikkert at gå, cykle og køre.

Selvom man kan hyre en ekstern virksomhed til dette, vil det stadig altid være direktørens eller chefens ansvar, at der er ryddet for sne og is. Så sørg derfor at være forberedt på vinteren, og alt der følger med, i god tid. Ved at booke et sådant firma i god tid har man også bedre muligheder for at indgå fordelagtige aftaler, samtidig med man er sikker på, at firmaet ikke er fuldt booket i forvejen.

Snevagten A/S
Bjerringbrovej 46
2610 Rødovre

september,2020