Vinyl eller linoleum i køkkenet?

Køkkenet er et af de rum i boligen, der bliver brugt hyppigst, og der er hos mange familier ofte tæt trafik både morgen og aften, hvorfor det er meget afgørende at have et slidstærkt gulv. Der kan være mange forskellige kriterier at vægte, når du skal træffe din beslutning om, hvilket gulv der passer bedst i din bolig, og denne artikel vil derfor gå i dybden med, om hvorvidt du burde vælge vinyl eller linoleum i dit køkken.

 

Hvad er fordelen ved et vinylgulv?

Vinylgulve er fremstillet af et syntetisk materiale og er meget slidstærke. Derudover er vinylgulve tætte, hvorfor de også kan fungere som gulv i et vådrum. Vinylgulve er som nævnt kendt for at være slidstærke, der er lette at holde rene. Derudover er fordelen ved vinylgulve med planke- eller flisedesign, at de kan udskiftes, hvis der bliver behov for dette.

Vinylgulve er også en god gør-det-selv løsning, og det kan lægges ovenpå et eksisterende gulv, hvilket vil give din bolig et helt nyt gulv til en overkommelig pris. En anden fordel ved vinylgulvet er ligeledes, at det vil forbedre akustikken i dit hjem, hvor det praktisk talt kun er gulvtæppet, der fungerer lige så lydabsorberende som vinylgulvet.

 

Hvad er fordelen ved et linoleumsgulv?

Linoleum er et blandingsprodukt, hvilket fremstilles af kork, træ, kalksten, linolie og harpiks. Linoleumsgulve kan fås i et væld af forskellige farver og mønstre. Fordelen ved linoleumsgulvet er, at det udbedrer sig selv mod småskader og revner, hvorfor det stort set ingen vedligeholdelse kræver. Linoleumsgulvet er velegnet til køkken og gangarealer, hvilket også hænger sammen med slidstyrke og det, at det er let at rengøre.

Ulempen ved linoleumsgulv er dog, at det ikke er vandtæt, hvorfor det ikke fungerer som gulv i vådrum.

 

oktober,2021