Vedligehold dit tag og forlæng dets levetid

Det er nødvendigt at vedligeholde sit tag for at forlænge tagets levetid og ikke mindst undgå kostbare reparationer. For at undgå kostbare reparationer og store skader bør du derfor også jævnligt gå op på taget for at vurdere dets tilstand eller kontakte en professionel blikkenslager, som kan lave denne vurdering for dig. Et velholdt tag er derudover en sikker vej til at forbedre dit hjems energieffektivitet, hvilket er en høj prioritet hos mange boligejere i disse år. I dette indlæg får du en guide til, hvordan du bedst vedligeholder dit tag, og hvornår det er nødvendigt at kontakte en blikkenslager for at få hjælp til reparationer.

 

Guide: Sådan vedligeholder du løbende dit tag

Der er en række ting, du som privatperson sagtens selv kan gøre for at vedligeholde dit tag i løbet af årene. Hvis du ikke føler dig komfortabel på taget, anbefaler vi dog, at du kontakter et blikkenslagerfirma, som kan være behjælpelige med alt fra små defekter til større skader. Her er gode råd til boligejeren, der ønsker et velholdt tag mange år ude i fremtiden:

 

  • Rens dine tagrender: Tagrender er enormt vigtige. De leder vand væk fra dit tag for at undgå oversvømmelser, og derfor bør du rense dem mindst en gang om året for blade og snavs.

 

  • Inspicer dit tag: Du skal regelmæssigt inspicere dit tag for tegn på skader såsom revner, huller, manglende tagsted eller løse tagplader. Hvis du opdager nogle af disse problemer, og du ikke selv har mod på at skifte defekte tagsten ud, er det her, du bør kontakte en blikkenslager.

 

  • Fjern mos og alger: Mos og alger kan vokse på taget og skabe fugtige områder, der kan forårsage skader. Brug en almindelig mos- eller algefjerner på disse områder for at undgå, at de kommer tilbage.

 

Professionel hjælp til reparationer og udskiftning

Hvis dit tag er mere end 20-25 år gammelt, kan det være tid til en komplet udskiftning. Hvis du har opdaget defekter og taget kontakt til en blikkenslager for hjælp, kan blikkenslageren samtidigt hjælpe dig med at vurdere, om du bør udskifte taget fuldstændigt.

april,2023