Sådan vedligeholdes din elevator

Elevatorservice- og vedligeholdelse – det virker som noget af en mundfuld, og det kan det bestemt også være. Derfor er det også nødvendigt, at du ikke forsøger at klare ærterne selv. Du kan selvfølgelig løbende holde øje med, om din elevator kører som den skal og holde den ren, men ellers skal opgaven klares af professionelle, der har styr på elevatorservice.

 

Hvor ofte skal din elevator til service?

 

Hvornår din elevator skal serviceres, afhænger både af typen på din elevator og dens årgang. Du vil ofte kunne læse inde i elevatoren, hvornår den sidst er blevet synet, og hvornår det næste syn kommer. Som udgangspunkt er det dog lovpligtigt at få et professionelt gennemsyn engang hvert tredje år, og hvis du bor i et lejlighedskompleks, vil dette ofte være planlagt for dig.  

 

Fordelen ved vedligeholdelse og service af elevator

 

Der er gode grunde til, at det er lovpligtigt at få synet sin elevator. Der er lige så gode grunde til, at du løbende vedligeholder din elevator, og dem kan du få et overblik over her. Det bidrager både til at forlænge levetiden af din elevator, forebygge driftstop og naturligvis også forebygge flere og dyrere reparationer. Det er altså en service, som det er rigtig godt altid at holde sig på forkant med.

 

Hvor lang er levetiden på en elevator?

 

Heldigvis er industristandarden for levetiden på elevatorer rigtig god. Standarden i branchen siger, at levetiden er omkring 15-25 år, men hvis du regelmæssigt får serviceret, optimeret eller repareret småting, så kan du forvente en levetid på op mod 35 år. Elevatorservice kan derfor sagtens betale sig – både øjeblikkeligt og på det lange løb.

 

 

 

 

 

juli,2022