Værktøj - legetøj til den voksne mand

Mænd bliver ældre, men de vokser aldrig helt op. At samle på værktøj som var det legetøj er for mange mænd en hobby, som også har et praktisk formål. Med værktøj kan man nemlig fikse de problemer, som måtte opstå i hjemmet. Derfor er det også essentielt at vide, hvilket værktøj, man bestemt bør eje – og hvilket værktøj, man sagtens kan undvære.

Dette værktøj bør du skaffe dig, hvis du ikke allerede ejer det

Der er noget værktøj, som man slet ikke er i tvivl om, at man skal have. Her er vores bud på, hvad du bør kunne finde i dit værktøjsskur:

  • Hammeren er essentiel i adskillige sammenhænge – og det gode ved en hammer er, at prisen ofte ikke er så vigtig. Den skal bare kunne slå hårdt og præcist.
  • Bore- og skruemaskinen sørger for, at du kan få hængt ting op på væggene. Hvis det er tunge ting er det især vigtigt med en maskine, som kan begge dele, så man kan indsætte rawlplugs i væggen.
  • En motorsav er næsten et must til beskæring af træer, eller hvis du skal beskære grene af et træ.
  • Måleinstrumenter som vaterpas og målestok er værktøjets assistenter og sørger for, at alt bliver udført til perfektion.
  • Slibemaskinen er ofte én af de større investeringer, men den er undværlig, hvis hjemmeprojekterne skal se helt rigtige ud.

… og dette behøver du ikke at bekymre dig for meget om

Det er vigtigt at være selektiv, når først man begynder at udvide sit værktøjsskur. Sømpistolen er for eksempel ofte for farlig ift. hvor ofte en hammer kan klare arbejdet for dig, og en slagboremaskine er kun nødvendig, hvis du skal bore i f.eks. hård beton. Pas også på med at falde i multiværktøjsfælden - du har højst sandsynligt allerede udstyr, som kan dække dens kompetencer.

februar,2021