Varmepumpe til dit hjem

Derfor bør du vælge en luft-til-vand varmepumpe

En luft-til-vand varmepumpe fungerer ved at omdanne varmeenergien i luften udenfor til rumvarme og varmt brugsvand. Varmepumpen består både af en ude- og en indedel, der er forbundet til centralvarmesystemet i dit hus, hvilket tillader, at den både er kompatibel med gulvvarme og radiatorer.

Af det nedenstående kan du læse om nogle af de fordele og ulemper, der er forbundet med at have en luft-til-vand varmepumpe:

  1. Opvarmning af din bolig samt brugsvand: Luft-til-vand varmepumper kan fås i mange størrelser, hvorfor du kan vælge den pumpe, der passer lige til dit behov, så den har den rette kapacitet til både at kunne levere tilstrækkeligt med vand, men også opvarme din bolig.
  2. Stor miljøvenlighed: En luft-til-vand varmepumpe er en meget fordelagtig varmekilde baseret på dens lave -aftryk, og den vil med stor sandsynlighed minimere dit aftryk i forhold til din nuværende varmekilde.
  3. Lave udgifter i forhold til drift og vedligehold: En luft-til-vand varmepumpe kører stabilt, hvorfor du ikke skal bruge tid på vedligehold af pumpen.

 

Hvilke forskellige typer af luft-til-vand varmepumper findes der?

Når du skal finde den ideelle varmepumpe til din bolig, er det vigtigt at kunne have et bredt udvalg at vælge imellem, så du kan finde den størrelse varmepumpe, der passer lige til din bolig. Hos Gram Energi kan varmepumperne fås i et væld af forskellige størrelser, hvor størrelserne hhv. hedder 3, 5, 7, 9, 12 og 12kW, hvorved en af disse med stor sikkerhed passer til størrelsen på din bolig.

 

Søg tilskud til din varmepumpe

Fra oktober 2020 blev det muligt at søge tilskud til varmepumper, men der er dog nogle krav til dig. Bl.a. skal boligen være registreret som helårsbeboelse i Bygnings- og Boligregisteret (BBR), hvorfor du ikke kan søge om tilskud til en varmepumpe i dit sommerhus eksempelvis.

Ifølge pristabellen for tilskud kan du eksempelvis, såfremt der er tale om en varmepumpe med en markedspris på 85.000 kr., modtage 19.000 kr. til en varmepumpe, der har A++-mærket, mens du kan modtage 23.000 kr. til en varmepumpe, der har A+++-mærket.

 

september,2021