Giv rummet liv med en speciel vægfarve

Drømmer du om at skabe en unik og farverig atmosfære i hjemmet? Men har du ikke den fornødne erfaring inden for malerarbejde? Så er der hjælp at hente herunder. Du behøver nemlig ikke at være en erfaren maler for at opnå et flot resultat. Når du skal male, skal du først og fremmest vælge den helt rigtige farve. I denne forbindelse er det vigtigt at overveje rummets størrelse, lysindfaldet i rummet såvel som den øvrige indretning. Er der i forvejen mørkt i det pågældende rum, er det fordelagtigt at vælge en lys og indbydende farve – på den måde skabes der mere liv i rummet. Mangler man inspiration til indretning og farvekombinationer, kan man gå på udforskning i interiørmagasiner og på diverse websites.

 

Få et smukt resultat med disse råd

At male en væg selv kan virke som en uoverkommelig opgave. Der er nemlig mange elementer, som man skal holde styr på. Nedenfor har vi sammensat en malerguide til dig, så du med garanti står tilbage med et flot resultat!

  • Forbedr væggen. Inden du maler, er det vigtigt, at væggen er klargjort. Der skal spartles, rengøres og eventuelt grundes.
  • Afdæk med malertape. Hvis du ønsker at stå tilbage med et skarpt slutresultat, er det vigtigt, at du bruger tid på at afdække væggens kanter. Dæk eventuelt gulvet til med en dug også.
  • Mal! Sørg for at male med en god pensel. Man bør aldrig gå ned på udstyr. Hav desuden tålmodighed og mål vådt i vådt - så får du det bedste resultat.

Som udgangspunkt er det vigtigt, at man maler væggen to gange. På denne måde er du sikker på at få en jævn og klar overflade, der holder i mange år.

 

Hav fokus på de små detaljer

Skal man male for første gang, bør man gå ned i de små detaljer. Valg af maling, pensler og andet udstyr bør aldrig lades op til tilfældighederne. Af den grund kan det være en god idé at rådføre sig med professionelle i byggemarkedet, når man skal udstyr. Er man i tvivl om, hvordan malerarbejdet skal gribes an, kan man tage kontakt til en erfaren maler eller en bekendt, som har styr på malerteknikken.

februar,2023