Bliv klogere på de hyppigste årsager til stress – og hvordan du undgår dem

Mangel på kontrol

Der er mange forskellige årsager bag stress – og det skyldes ikke altid en presset kalender. I denne artikel har vi samlet nogle af årsagerne til, at man kan udvikle stress på arbejdspladsen. Hvis man eksempelvis har lav indflydelse på arbejdspladsen, er det ikke unormalt at føle sig magtesløs. Denne følelse kan opstå i forbindelse med erhvervsflytning. Hvis du har oplevet en flytning af din arbejdsplads til en ny adresse eller placering, kan det være en udfordring at tilpasse sig den nye arbejdsplads og finde en balance mellem arbejde og privatliv. Derfor er det vigtigt, at der er en god samhørighed mellem dig og din leder. Har du indflydelse og indsigt i processen, vil det give mere ro i maven.

Overarbejde: Undgå en skæv balance

De fleste stræber efter at brilliere på arbejdspladsen. Derfor kan det synes fristende at tage overarbejde i håbet om belønning. Mange oplever dog, at deres indsats ikke bliver værdsat - og at de ikke får belønning for i form af løn eller karrieremuligheder. Dette kan medføre en følelse af usikkerhed og værdiløshed. Det er således vigtigt, at man laver en klar aftale med sin øverste chef om kravene til arbejdsbyrden. For at kunne yde sit bedste på arbejdspladsen er det nemlig væsentligt, at man forventningsafstemmer og på samme tid aftager tid til hvile – specielt under pressede situationer såsom en erhvervsflytning.

Tilpasning efter erhvervsflytning

Skal virksomheden flyttes til en ny adresse, er der mange praktiske gøremål, der skal tages hånd om. Det er derfor ikke unormalt, at man glemmer medarbejderne under den stressede proces. Når man foretager erhvervsflytning, oplever mange medarbejdere at føle sig usikre og forvirrede i de nye omgivelser. Af den årsag er det essentielt, at man prioriterer tid til, at medarbejderne kan opbygge rutiner og tilpasse sig de nye lokaler.

maj,2023