Undgå rotter med en rottespærre

Lugter din kloak? Eller hører du måske kradselyse under gulvet, på loftet eller fra skillevæggene i dit hjem, kan det være tegn på, at du har fået besøg af rotter. Læs med her og hør mere om, hvad du kan gøre for at slippe af med rotter.

 

Kontakt kommunen hurtigst muligt

Har du mistanke om rotter i hjemmet eller omkring din bolig, er det første du skal gøre at kontakte kommunen hurtigst muligt. Det er lovpligtigt, og det betyder, at du kan få en bøde, hvis du ikke gør det. Herefter vil du få besøg fra den kommunale rottebekæmpelse, som vil sætte gang i en bekæmpelse af rotterne, så de kan komme væk fra din bolig.

 

Det du selv kan gøre for at undgå rotter er, at du kan have gitter ved faldrørsudluftning, hønsetråd i nedløbsror, fastgøre afløbsriste og blot forsøge at gå huset igennem for utætte områder, som du kan fikse. Igen skal du dog være opmærksom på, at der er mange regler i forhold til rotter, og ligesom du kan få en bøde, hvis du ikke får kontaktet kommunen i tide, kan du faktisk også få en bøde, hvis du selv begynder på at lægge rottegift og rottefælder uden at have sat dig ind i reglerne på området først.

 

Få en rottespærre og undgå rotter i fremtiden

En af de måder, hvorpå du kan undgå rotter i fremtiden, er ved hjælp af en rottespærre. En rottespærre består af to klapper, som sættes i kloakledningen i brønden på din grund. De to klapper kan kun åbne den ene vej, så vandet fint kan løbe ud, men så rotterne ikke kan løbe ind.

En rottespærre kan i de fleste tilfælde løse problemet for fremtiden, men det er ikke et krav, at du har en. Derfor er det også noget, som du selv skal stå for, men som det er lovpligtigt at få en autoriseret kloakmester til at opsætte. På den måde er du også helt sikker på, at rottespærren fungerer som den skal, så den forhåbentlig kan holde rotterne væk fra din bolig.

 

oktober,2021