Få et bedre indeklima med træpiller


Opnå et bedre indeklima med træpiller

Siden 90’erne hvor ”træpilleboomet” gjorde træpiller til en efterspurgt vare, har træpiller og træpillefyr fortsat været i høj kurs i Danmark, og det er der mange grunde til. Dog kan det være, at du ikke helt ved, hvad træpiller indeholder, så derfor vil vi forklare dig, hvad træpiller består af, og hvorfor de bidrager med vores omstilling til grøn energi. Træpiller er små samlinger af savsmuld og andre trærester, som anvendes til optænding og opvarmning af huset. Fordelen er, at forarbejdning af savsmuld gør træpiller mindre vandholdige, hvorfor de nemmere kan brænde i modsætning til normalt træ. Og så er der den fordel, at træpiller er CO2-neutrale. Det sker, fordi træpillerne udleder lige så meget CO2, som hvis træet lå og rådnede i bunden af skoven.

Hvordan hjælper træpiller miljøet?

Som vi lige nævnte, er træpiller en CO2-neutral energikilde, men det hjælper også dig som forbruger på andre måder. Træpiller giver et bedre indeklima i modsætning til fossilt brændsel, fordi det eneste stof udledt er CO2. Samtidig er træpiller billigere at anskaffe. Det betyder, at varmeregningen bliver mindre, og det giver ekstra penge i lommen.

Adskil gode træpiller fra farlige

Da træpiller først kom i 90’erne, var den store efterspørgsel lig med til tider tvivlsom produktion. I dag har flere lande strikse regler for, hvad træpiller må indeholde. Dog skal du nok selv kigge på træpiller for at bedømme kvaliteten. Derfor får du et par tips som udgangspunkt:

  • Se på farven: Træpiller skal helst være træfarvet. Det gælder alle nuancer fra mørkt til lyst bark. Dog er det et dårlig tegn, hvis du ser røde, grønne eller blå træpiller. Ser du det, er det sandsynligvis træpiller af tvivlsom kvalitet.
  • Opløs træpiller i vand: Dårlige træpiller holdes fast af meget lim. Hvis du smider træpiller i vand, og de opløses, er det et tegn på rene træpiller.
  • Lugt til træpillerne: Lugter det af træ, er det et tegn på god kvalitet.

februar,2021