Planlæg projektet nøje

En terrasse er en populær udendørs struktur, der giver et ekstra område til afslapning og underholdning. Det er her, man kan nyde solen og skabe minder med familien. Skal man have bygget en terrasse, vælger de fleste at hyre en tømrer til opgaven. Dette kan være en fordel, hvis man ikke har den store erfaring inden for byggeri. Hvis man i stedet er klar på en udfordring, kan man sagtens give sig i kast med at bygge en terrasse helt selv. Dette er faktisk ikke en svær opgave, hvis blot man følger vores guide! Det første, man skal være opmærksom på, når man skal bygge terrasse, er planlægningen. Man skal vælge, hvor terrassen skal være, hvordan den skal bruges og hvilke materialer den skal bygges af. Herudover er det også vigtigt, at man har styr på byggekrav og tilladelser, inden man går i gang.

 

Sådan forbereder du området til terrassen

Inden man giver sig til at bygge terrassen, er det vigtigt, at man har basen på plads. Før man går i gang med byggeprocessen, skal man derfor foretage målinger og lave en skitse over området. På denne måde kan man planlægge layoutet for sin terrasse og ud fra disse overvejelser bestemme materialer. Dernæst skal man rense området og lægge en base. Fjern eventuelle buske og sten som kan stå i vejen for terrassen. For at terrassen kommer til at stå stabilt og jævnt, bør man lægge en base af grus eller sand. En god bund vil nemlig forhindre terrassen i at synke eller skride rundt på underlaget.

 

Byg terrassen som en god tømrer

Har du overholdt ovenstående punkter som en ægte tømrer, er du klar til at bygge terrassen. Det er en fordel, hvis man starter med at bygge rammen til sin terrasse. På sådan vis har man basen for området, som man senere kan fylde ud med brædder. For at skabe et holdbart resultat anbefaler vi, at du bruger trykimprægneret træ og metalbeslag til at konstruere rammen til din terrasse. Når rammen er på plads, skal du lægge gulvbrædderne i et valgfrit mønster. Dette ser både pænt ud og sikrer, at man ikke glider på terrassen. Når gulvbrædderne er lagt, skal de slibes og eventuelt males. Dette giver et flot slutresultat og en rar overflade, så man kan bruge terrasse i bare tæer uden at frygte for splinter.

april,2023