Trends inden for udvendig træbeklædning: Hvad er hot i 2023?

I 2023 er udvendig træbeklædning fortsat en populær tendens blandt både boligejere og arkitekter. Som følge af dets rå og alsidige æstetisk er træbeklædning en alsidig mulighed, der skaber en tidløs fornemmelse til enhver bygning. Dette er blot nogle af de årsager, der gør udvendig træbeklædning til en vedvarende favorit blandt alle dem, der søger at skabe en unik og charmerende facade. I moderne tid ser man en stigning i brugen af bæredygtige træsorter i forbindelse med udvendig træbeklædning. Denne store efterspørgsel skyldes et stadigt øget fokus på miljøet og klimavenlige løsninger. Af den årsag vælger mange at benytte træ fra ansvarligt forvaltede skove til deres udvendige træbeklædning. Særligt træsorter som cedertræ, douglasgran, lærk og thermotræ er blevet foretrukne valg – både på baggrund af deres naturlige holdbarhed og modstandsdygtighed over for selv de vildeste vejrforhold.

 

Skab ro med naturmaterialer

Vores hektiske levevis spejler sig i vores indretning – og derfor er en mere minimalistisk designstil blevet hyppig i den private bolig såvel som i kommercielle bygninger. Når der skal bygges nyt, vælger mange således udvendig træbeklædning, der fremhæver den pågældende træsorts naturlige skønhed. Her er der ikke særlig mange sprudlende farver eller legesyge mønstre – men man skal endelig ikke lade sig begrænse, hvis man ønsker at give bygningens udseende mere spræl. Følger man trenden, giver den enkle æstetik imidlertid en sofistikeret fremtoning. Sammensat med neutrale og jordnære farver såsom lysegrå, brun og mørkegrøn er naturlig udvendig træbeklædning et elegant valg, der forener bygningen godt med det rolige danske landskab.

 

Linjer, form og design: Sådan vælger du

Udvendig træbeklædning findes i mange designs og træsorter. Af den årsag kan du med garanti vække din vision til live – uanset om den skal være kreativ eller stilren. I 2023 er brugen af vertikale træbrædder et fremtrædende designvalg. Denne teknik skaber en illusion af højde og kan således gøre mindre bygninger visuelt imponerende. Vertikale linjer kan også bruges til at forlænge facaden og skabe et mere slankt udseende til bygningen. Hvad der gør sig gældende for begge tendenser, er rene og klare linjer. Dette skaber ro for det seende øje. Ønsker du at bryde linjerne op, er det i dag populært at kombinere de flotte træfacader med andre materialer som sten, mursten eller metal. Dette tilføjer kontrast og skaber et mere dynamisk og moderne udtryk. Mulighederne er mange, så lad blot din fantasi føre vejene i beslutningen om din nye træbeklædning. Vi anbefaler, at du allierer dig med en professionel på området. På sådan vis er du garanteret holdbare materialer, der kræver minimal vedligeholdelse såvel som et hav af designmæssige kvaliteter, som passer perfekt til din personlige æstetik.

august,2023