Salg af hus – hvad skal du overveje?

Hvis du går med overvejelser om at sætte dit hus til salg, er du garanteret blevet klar over, at det er en stor og udfordrende opgave. Det behøver dog ikke være en stressende proces, hvis man prioriterer at uddelegere opgaver og tager imod faglig sparring fra professionelle i branchen. For at få det bedste ud af sit hussalg og altså opnå den bedste pris for dit hjem, er det vigtigt at tage de nødvendige skridt for at sikre, at dit hjem er i god stand. Det kan du med fordel gøre ved at få en professionel byggesagkyndig ud for at udarbejde en tilstandsrapport.

 

En tilstandsrapport giver dig et grundigt indblik i husets tilstand

En professionel byggesagkyndig har til opgave at give dig en detaljeret beskrivelse af husets tilstand og derfor markere eventuelle mangler, der kan påvirke husets salgsværdi. Den byggesagkyndige laver en såkaldt tilstandsrapport, hvor han ved en gennemgang af huset giver forskellige dele af dit hjem en karakter på en skala fra 1-5. Her betyder 1, at der er alvorlige problemer, der skal løses, mens 5 betyder, at der ikke er nogen kendte problemer. Det vil altså give dig en helt gennemsigtig og let forståelse af, hvad du kan gøre for at forbedre standen af dit hjem og ultimativt øge salgsprisen ved at udbedre disse problemer. 

 

Få tjekket dine elinstallationer

Når du har haft besøg af en byggesagkyndig, bør du i samme ombæring overveje at få en eltekniker ud for at vurdere husets elinstallationer. Det er vigtigt, da elinstallationer kan være farlige og forårsage brande, hvis de ikke fungerer optimalt. Derudover vil du kunne vise kommende købere, at dine elinstallationer er gennemtjekket, sikre og opfylder de relevante standarder.

 

Få udarbejdet et energimærke

Afsluttende bør du også overveje at få udarbejdet et energimærke. Det kan give køber vigtig information om husets energieffektivitet og energiforbrug, og det kan være med til at øge salgsværdien af dit hjem, hvis dit energimærke er godt. Mange købere forventer dette, når de leder efter et nyt hus, så kom dem i forkøbet og få det udarbejdet tidligt i processen.

april,2023