Skal du på ferie? Sådan sikrer du dit hjem

Så mange indbrud var der i Danmark i 2019

Ifølge DR var der i 2019 hele 24.705 indbrud i Danmark. Det svarer til omtrent 1% af de danske husholdninger. Det lyder umiddelbart ikke af mange, sådan i det store billede, men det er dog ikke ens betydende med, at man bare kan lade hoveddøren gå ulåst hen.

Er du en af dem der tænker ”det sker ikke for mig”, så skal du læse videre her. Vi kommer med et par gode råd til, hvordan du mest simpelt kan sikre din bolig mod indbrud.

Vælg den bedste lås til tyvesikring – spørg en låsesmed

Når det gælder tyvesikring, så er låse det første sted at starte. Undersøg, hvilke låse der sidder i dine yderdøre – er det måske tid til, at de skal skiftes ud? Kontakt en låsesmed for rådgivning, hvis du er i tvivl, om låsene trænger til en udskiftning. Låse, som er mere end 10 år gamle, bør altid skiftes ud – især, hvis det står uklart, hvor mange der tidligere har haft adgang til boligen med samme nøgle.

Hvis du vælger en mekanisk lås, skal du sørge for at den er bore- og dirkesikret. Cylinderlåse eller elektroniske låse egner sig rigtig godt til hoveddøre. Tilholderlåse kan også bruges, men der kan desværre ikke laves systemnøgler til denne lås. Spørg din lokale låsesmed til råds, når der skal indsættes en ny lås.

Lad som om, du er hjemme

Et andet godt råd til tyvesikring er, at du kan skræmme tyven væk, hvis det ser ud som om, du er hjemme. Indstil en timer på automatiske lys inde i stuen, så der er lys, når du er væk. Spørg også naboen om hjælp til at tømme postkassen og udlån gerne karporten.

september,2021