Sådan sparer du penge på varmeregningen ved at skifte til varmepumper

Varmepumper er en varmeløsning, der er både miljøvenlig og energibesparende. Derfor er det nok en af de bedste beslutninger, du kan tage på vegne af både miljøet og din varmeregning. Alt efter hvilken varmeløsning du allerede har i forvejen, vil du kunne opnå alt mellem 50% til 60% besparelse på din varmeregning. Dertil kommer selvfølgelig, at du skal investere i varmepumpen, som efterfølgende også skal have mulighed for at tilbagebetale sig selv. I nogle tilfælde kan der gives tilskud til din investering i varmepumpe. Det er eksempelvis, hvis du skifter fra naturgas, oliefyr, elvarme. Du bør derfor overveje en installation af varmepumpe.

 

Luft til vand eller luft til luft varmepumpe?

Der er to typer af varmepumper, luft til vand samt luft til luft. De fungerer begge sådan, at de udvinder varmen fra luften udenfor og bruger det til at opvarme boligen. Derfor består varmepumpen også af to dele, en udedel der er placeret inde i boligen og en indedel, der er placeret uden på boligen.  Luft til luft varmepumpen er billigst at investere i og installere. Der er dog en ulempe ved denne, fordi den ikke kan anvendes til at opvarme brugsvandet i boligen. Til dette vil du blive nødt til at investere i en vandvarmer. Derfor er luft til vand varmepumpen også mest egnet til helårshuse eller større sommerhuse, hvor luft til luft varmepumpen er god til mindre helårsboliger, fritidshuse, værksteder eller lignende. Begge varmepumper kræver et minumun af vedligehold og blot et servicetjek cirka en gang årligt.   

 

Undersøg dine muligheder for en varmepumpe

Hvis du gerne vil investere i en miljøvenlig og energivenlig varmeløsning, så få undersøgt dine muligheder for at få en varmepumpe installeret. Det er en stor investering. Men den kan spare dig penge på længere sigt.

 

juli,2021