Sådan sikre du dit hjem

Gode råd til at sikre dit hjem

Under corona pandemien er der generelt sket et fald i antallet af indbrud. Det skyldes, at langt flere har arbejdet hjemmefra, og derfor har tyven ikke kunne snige sig ubemærket rundt. Samfundet er dog begyndt at åbne op igen, og der er samtidig sket en markant stigning i antallet af indbrud. Derfor er det nu ekstra vigtigt igen at tænke på, hvordan du får dit hjem sikret ordenligt mod indbrud. Læs med her og få gode råd til, hvordan du bærer dig ad.

 

Tre råd til sikring mod indbrud

Der er flere forskellige ting du kan gøre, for at sikre dig mod indbrud. Du kan først og fremmest lave en aftale med dine naboer om, at I holder øje med hinandens huse, når man ikke er hjemme. På den måde vil du kunne føle dig tryggere, når du er langtid hjemmefra på ferie eller lignende, men også når du bare er en tur på arbejde, ved du, at dine naboer holder øjnene åbne. Derudover kan du lade lys stå tændt, når du tager fra dit hjem. En indbrudstyv vil nemlig i langt de fleste tilfælde gå langt udenom et hus, hvor lyset er tændt.

Har du haft indbrud flere gange, så er det nok en god ide, at få implementeret et nyt alarmsystem i huset af en låsesmed. Med et alarmsystem vil en indbrudstyv ikke kunne komme ind i dit hjem uden, at alarmen går. Det er dermed en af de bedste måder, hvorpå du kan undgå ubudne gæster i hjemmet.

 

Forbered dig på indbrud

Selvom langt de fleste af os helt sikkert håber, at vi aldrig får indbrud, er det alligevel en god ide, at du forbereder dig på det. Når skaden først er sket, kan du nemlig ikke længere tjekke værdien på de genstande, der er blevet stjålet. Derfor er det en rigtig god ide, at du altid sørger for at gemme kvitteringer, billeder og dokumenter vedrørende dine værdifulde genstande. På den måde bliver det langt nemmere for dig at søge erstatning, hvis du skulle være så uheldig at få besøg af ubudne gæster. Har du antikke genstande, kan du med fordel også få dem vurderet jævnligt, så du altid har dokumentation. Selvom det kan virke besværligt, er det en rigtig god ide at gøre, og du vil takke dig selv, når du hurtigt kan dokumentere overfor dit forsikringsselskab hvilke værdigenstande, der er blevet stjålet.

 

januar,2022