Gør-det-selv plantevæg


Kort og godt om plantevægs-tendensen

En plantevæg eller en væghave er moduler opbygget af plantehuller eller plantekasser, som kan sættes op på væggen enten indendørs eller udendørs. På plantevæggen kan du plante alt fra spiselige planter som jordbær, tomater, bladgrønt og krydderurter eller blot almindelige grønne pynteplanter.

Konceptet med en plantevæg er mest kendt som noget dekorativt med æstetiske elementer på facader eller eventuelt som en funktionel måde at dyrke planter på ved at lave plantevæggen til en regnvandsopsamling.

Læs med og bliv klogere på, hvordan man selv laver en plantevæg.

Hvad koster en plantevæg?

Det er svært at sætte en konkret pris på, hvad en plantevæg koster, da det afhænger af en række faktorer, og man kan derfor lave plantevægge i mange forskellige prisklasser. Prisen vil blandt andet afhænge af følgende:

  • Antal kvadratmeter – hvor stor skal din plantevæg være? Skal plantevæggen gå rundt om døre, vinduer eller andre bygningsdele på huset?
  • Gør-det-selv eller totalløsning – hvor meget af plantevæggen vil du selv lave?
  • Roser eller pilea-planter – hvilke planter ønsker du, der skal være en del af væggen?

Guide til at lave din egen plantevæg

  1. Planlæg din plantevæg: Start med at lægge din plantevæg på gulvet, så du kan se for dig, hvordan det kommer til at se ud, inden du får boret for mange huller i væggene. Her kan du nemt og hurtigt lave ændringer og visualisere det endelige resultat for dig.
  2. Skab symmetri med rette linjer! Lad ikke din plantevæg blive en skæv øjebæ og sørg for at linjerne og afstandene er lige.
  3. Miks planterne med galleri: Du behøver ikke kun at gøre plads til planter på din plantevæg.
  4. Tilpas valget af planter til forholdet: overvej om planterne passer til stedet, din plantevæg skal være, samt til størrelsen af plantevæggen.
  5. Slip kreativiteten løs! Hav det sjovt med dit projekt og vær ikke bange for at tage et par chancer.

april,2021