Sådan bygger du selv en skillevæg i hjemmet

Hvorfor bygge en skillevæg?

Der kan være mange grunde til, at du og din familie har behov for at etablere en skillevæg i hjemmet. Måske har dine børn nået den alder, hvor de ikke længere kan dele et værelse. På et tidspunkt i livet har alle mennesker behov for at have deres eget space, og med en skillevæg kan du give dine børn det privatliv, de har brug for.

 

Det kan også være, at du drømmer om et lækkert walk-in closet, hvor du kan have alt dit tøj hængende fremme, så du kan se og sætte pris på det. Det ønske kan hurtigt imødekommes med en simpel skillevæg i soveværelset.

 

Det kan også være, at du ganske enkelt savner opbevaringsplads. En skillevæg kan biddrage med et ekstra pulterkammer, hvor støvsugeren, julepyntet og træningsudstyret kan stå opmagasineret uden at skabe visuel støj. 

 

Uanset hvad din motivation er, så er det ret enkelt at bygge en skillevæg op.

 

Step-by-step guide til bygning af skillevæg

Hvis du gerne selv vil stå for opbygningen af en skillevæg i din bolig, så er det en god idé at lave den af træ og gips. Disse materialer er forholdsvis lette at gå til, og det er let at tage væggen ned igen, hvis dit rumbehov skulle ændre sig senere hen.

 

  1. Afgør væggens placering ved at måle grundigt op. Bestem højde, længde og tykkelse på væggen.
  2. Lav afmærkninger i loftet, på gulvet og på de tilstødende vægge. Husk at tjekke for vandrør, strøm og andre installationer der, hvor du skal bore.
  3. Montér trælægterne, så de har en afstand, der svarer til halvdelen af gipspladernes bredde.
  4. Skær gipspladerne til, så de passer til rummets højde og længde. Du starter med at beklæde lægterne på den ene side.
  5. Derpå isolerer du væggen med enten mineraluld eller træfiberisolation. Når dette er gjort beklæder du den anden side af væggen, så der er lukket til.
  6. Afslut med maling eller tapet.

 

Rådfør dig hos en professionel murer

Inden du går i gang med dit murerarbejde, er det altid en god idé at rådføre dig hos din lokale murer. Vedkommende kan dele ud af sin faglighed og give dig gode tips og tricks med på vejen. Hvis du på nogen måde er i tvivl om processen, så er det altid smart at have en murer med på råd.

december,2021