Personligt hjem med Mette Helena og Retro Villa

“Jeg vil gerne se alt mulig andet end de samme Kähler-vaser, Hay-puder, prints der er printet ud af en grafiker med hang til rosa, og Kubus-stager, som jeg ville kunne have besøgt i Illums Bolighus” fortæller Mette Helena Rasmussen, da hun bliver spurgt til det fascinerende ved at træde ind i et nyt hjem. Hun ejer butikken Retro Villa og er endvidere kendt fra programmet Nybyggerne på TV2.

Retro Villa er en vaskeægte indretnings-perle i København for folk, der gerne vil sætte et personligt præg på indretningen i deres hus eller lejlighed. Her kan man finde unikke designs i form af vaser, lamper, møbler og meget andet. Særligt byder butikken på et fantastisk udvalg af tapet, som også var varegruppen, der gjorde Mette Helenas butik til noget ganske særligt fra sin start.

 

Tog tapetet til sig inden det blev cool

Allerede inden den brede befolkning fik øje på tapetet som en mulighed for at sætte et personligt præg på et rum og de mange muligheder, der følger med, tog Mette Helena farvefulde og vovede tapeter ind i sin forretning. Hun købte faktisk et helt kælderlager med tapeter fra 60’erne og 70’erne - et modigt valg uden en sikker afsætningsplatform. Netop mod er hun kendt i branchen for, hvilket også har gjort hende til et kendt navn og en hyppig trendspotter og -sætter.

Hun har bestemt øje for kvalitet og designmuligheder, bl.a. pga. hendes uddannelse inden for billedkunst fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Derfor kan du også stole på fantastisk kyndig vejledning, når du handler i butikken. Vil du gerne have flere gode råd fra eksperten, tager hun gerne imod stylingopgaver fra firmaer såvel som private.

Selv startede hun i branchen ved at lave boligreportager. Det var en disciplin hun blev kastet ud i, da hun skrev til nogle af Danmarks store magasiner for at høre, om de kunne ske at have et assistent-job til hende. Dengang gik hun på Kunstakademiet. Det have de ikke - de købte deres artikler fra freelancere. Mette Helena gik øjeblikkeligt i gang som selvstændig boligstylist og inden for sit første år i branchen, kunne hun sætte flueben ved en forsideartikel på Bolig Magasinet (det var i øvrigt hendes først reportage overhovedet), en rolle som indretningsekspert på Velkommen hjem på TV3 og åbning af Retro Villa.

 

Unik butik i København - og på nettet

I Retro Villa kan du gøre nogle helt unikke køb. Butikkens udvalg bærer i høj grad præg af Mette Helenas personlige stil, hvor unikke designs er i højsædet. Hun finder jævnligt ny inspiration gennem sine mange boligreportager, som har givet hende et indgående kendskab til forskellige stilarter og indretning af rum. Du kan i butikken finde ting og udsmykning til f.eks. badeværelset, stuen, køkkenet og børneværelset.

Det danske boligdesign-miljø fik da også hurtigt øjnene op for den ret nye butik, og Bolig Magasinet nominerede Retro Villa til Årets Boligbutik. Også butikkens hjemmeside har stor succes og design-glade dansker over hele landet købet jævnligt nyt fra butikkens spændende udvalg. Derudover følger mange med i hendes blog, der kan læses på Retro Villas hjemmeside. Her opdateres jævnligt med nye DIY-projekter og billeder fra hendes reportager.

oktober,2021