Sådan forlænger du levetiden på dine hvidevarer

Levetiden på ens hvidevarer afhænger i høj grad af, hvor godt man passer på dem. Springer man over den regelmæssige vedligeholdelse, er der større chance for, at produkterne går i stykker – og det kan blive en dyr fornøjelse i længden. Hvis blot man dedikerer et par minutter til sine hvidevarer som en del af den ugentlige rengøring, kan det imidlertid gøre underværker. Faktisk kan enkle vedligeholdelsesopgaver som regelmæssig rengøring og korrekt brug hjælpe dig med at undgå unødvendige reparationer af dine hvidevarer. Som udgangspunkt bør du tørre kondensator og filtre af regelmæssigt. Er der kalkaflejringer i maskinerne, skal de ligeledes fjernes. Herudover kan du optimere effektiviteten af dine hvidevarer ved at rengøre ovn, komfur og mikroovn en gang om måneden.

 

Sådan undgår du skader

Når der foretages reparation af hvidevarer, ligger der ofte de samme årsager bag. Mange gange opstår fejlene som følge af forkert brug af maskinerne. Ved at ændre en smule i din adfærd kan du altså spare mange penge på reparationer af hvidevarer i fremtiden. Hvis der skal vaskes tøj, er det vigtigt, at du ikke overbelaster vaskemaskinen eller tørretumbleren. Indfør kun den mængde, som maskinerne kan holde til. Når du skal bruge opvaskemaskinen, bør du bruge den rette mængde sæbe. Hvis du skal afrime din fryser, frarådes det at bruge skarpe genstande til at fjerne isen. Du kan nemlig risikere at beskadige fryseren så meget, at det kræver reparation.

 

Forebyggende foranstaltninger

Foruden den regelmæssige pleje af dine hvidevarer kan du foretage en række forebyggende foranstaltninger for at undgå reparationer af hvidevarer. Du kan eksempelvis installere en overspændingsbeskytter for at beskytte mod strømsvingninger. Du kan også bruge hvidevaredæksler for at beskytte dine maskiner mod støv og skidt. Slutteligt kan det være en fordel at foretage regelmæssige inspektioner af sine hvidevarer. På den måde har man en større chance for at opdage potentielle problemer, før de udvikler sig og bliver alvorlige.

maj,2023