Gør-det-selv projekt: Lav et flot træbord

Hvis du går og gemmer på en snedker nede i maven, kan du kaste dig ud i et af de helt flotte og store projekter til hjemmet. Et træbord er en flot tilføjelse til spisestuen og træet kan være med til at skabe en hyggelig atmosfære sammen med resten af dine møbler.

Start med at vælge en træsort, som passer til din smag og til dit budget. Uanset om du har valgt et rundt, firkantet eller andet design til dit træbord, skal du have en detaljeret liste over de materialer, du har planer om at bruge og det værktøj, du skal bruge.
Vær snedker for en dag og byg dit eget træbord med nedenstående guide.

 

Byg en ramme om din bordplade

Mål op på bagsiden af træet inden du skærer i det, så du har en linje at skære efter. Skær langsomt og forsigtigt bordpladen ud. Når du har pladen, kan du lave bordbenene og sætte dem fast med skruer og lim for det mest holdbare resultat.

Ønsker du en ramme om dit bord, kan du også bygge den af samme materiale som ben og bordplade. Saml rammen med skruer og lim og sæt den fast om bordpladen med flere skruer.

 

Afslut dit træbord

Når du har udlevet dine snedkerdrømme og bygget dit nye træbord, kan du skræddersy det til resten af dit interiør og stil i din bolig.
Du kan lakere dit træbord for at beskytte det mod skader og pletter. Lakken kan også give bordet et æstetisk udseende. Du kan også bruge flere af dine snedkerfærdigheder og tilføje personlige detaljer som farver, udskæringer i træ eller andet, som passer til din stil.

Når bordet er færdigt, kan du nyde, at du har gjort det godt som snedker og sidde ved det i din spisestue og spise mange gode måltider sammen med familien.

 

maj,2023