Plankebord – skab en nordisk indretning

Ny nordisk kultur er et skridt tættere på naturen. Rustikke møbler og minimalistisk indretning, der giver rummet plads til ånde og samtidigt et rent udtryk til dit hjem. Her er et plankebord essentielt – spisebordet er familiens samlingssted, hvor god mad og hyggelige stunder er hverdag. Hvis du har et ønske om at gøre din indretning mere naturlig, er spisebordet en førsteprioritet – I kommer til at mærke en helt ny stemning hver dag. Det fylder også meget i rummet, så det er vigtigt, at spisebordet både opfylder jeres praktiske og æstetiske behov.

 

Få designet et unikt og perfekt plankebord til dig

Flere virksomheder specialiserer sig i at lave plankeborde til private hjem. Hvad der gør deres plankeborde personlige, er at mål, materiale og farve er skræddersyede. Du kan derfor få et plankebord, som er lavet kun til dig. Et plankebord er typisk lavet af træsorterne eg, valnød eller elm – robuste træsorter, som kan holde i lang tid og har et smukt udtryk. Hvis du ønsker flere nuancer i træet, kan plankerne også olieres.

 

Vedligeholdelse og rengøring af plankeborde

Dit plankebord er et skridt tættere på den nordiske natur, og ligesom naturen skal dit plankebord løbende vedligeholdes for at bibeholde sit rustikke og smukke udtryk. Det er dog ikke så svært; det skal bare gøres jævnligt. En klud vredet i vand bruges til at tørre møblet af, og afhængig af træets behandling findes der olier eller lud, som kan bruges til at rense bordet. Ofte følger en brugsanvisning til vedligeholdelse med i bestillingen. Det vigtigste er dog, at bordet helst ikke kommer i kontakt med væske. Spild af vand og vin kan sive ned i træet og forårsage skjolder. Det kan anbefales at have bordskåner klar til at beskytte dele af overfladen. Hvis du passer godt på plankebordet, vil det holde fast i sit smukke udtryk.

februar,2021