Epoxy gulve


Det kræver gode færdigheder for lægning af epoxy gulve

Er du et erfarent DIY-menneske, der ofte kaster sig ud i gør det selv projekter, kan du formentlig også kaste dig i krig med et nyt epoxy gulv. Epoxy gulv eller betongulv er totalt på vej frem i boligindretningen, hvor stilen gerne må være rå og industriel - rigtig newyorkerstil. Epoxy er en maling, der utroligt slidstærkt, og som danner en flot blank overflade. Det kræver gode færdigheder for lægning af epoxy gulve, men hvis du kan holde tungen lige i munden og arbejde hurtigt, kan du nemt selv kaste dig over re-design af dit hjems gulve.

Kan epoxy gulve males oven på fliser og klinker?

Man kan lægge epoxy gulv i alle husets rum, men det er nok mest set i køkkenet, badeværelset eller bryggerset. Hvis man allerede har fliser eller klinker i disse rum, behøver man ikke engang at fjerne dem, man maler bare gulvmalingen ovenpå eksisterende fliser og klinker. Hvis man ikke ønsker de gamle fuger skal kunne ses, skal man dog lige sørge for at spartle dem ud med spartelmasse inden.

Det samme gøres på vægfliser, hvis man også ønsker epoxy der. Man kan eksempelvis eksperimentere med at anvende forskellige farver på gulv og vægge, for at skabe en spændende dynamik i rummet.

Fordele ved epoxygulve

Epoxy er den mest stærke gulvtype, og den er faktisk tre gange så holdbar som betongulv. Derfor bruges det også oftest som industrigulve, på autoværksteder, i garager eller på fabrikker. Det er selvfølgelig fordi, epoxy er super slidstærkt og rengøringsvenligt. I private boliger er disse fordele ligeså attraktive. Men derudover giver epoxy gulv også mulighed for at eksperimentere med forskellige design, mønstre eller farver på ens gulv. Du vil få et gulv, som er helt unikt, som du selv har kunne sætte dit eget præg på.  

marts,2021