Sådan forbedrer du jorden i din have

Hvis du har jord af ringe kvalitet i din have, er du ikke i tvivl. Oplever du, at der er små søer rundt omkring på plænen, er det en klar indikation om, at jorden ikke er i stand til at optage og bearbejde væsken.

 

Du vil også kunne vurdere jordens kvalitet ud fra vegetationen. Hvis hækken går pletvist ud eller på anden måde synes svækket, kan det pege tilbage på røddernes forhold i jorden. Hvis jorden er fattig på næring, vil det sætte sit præg på hækken.

 

Selve plænen er også en sladderhank. Hvis du kan se, at græsset er hæmmet i sin vækst, eller at der forekommer decideret brune pletter, kan du være sikker på, at jorden bærer skylden.

 

Sådan forebygger du oversvømmelser i haven

Der er flere måder, som du kan komme eventuelle oversvømmelser til livs på. Det er for eksempel rigtig smart at plante dig fra problemet. Træer, buske og blomster har vist sig super effektive i at suge overskydende vand til sig.

 

Du kan også lave lavninger i haven, hvor vandet kan søge hen i regnfulde perioder. En regnvandsbeholder vil i den forbindelse også være rigtig nyttig. Den vil opsamle en stor del af bygerne, og du vil kunne bruge samlingen til vanding i tørkeperioder.

 

Sådan kan du forbedre jorden

Hvis du døjer med ringe jord, er der heldigvis mange løsninger at finde. Du kan nemlig lave jordarbejde og forbedre din jord i haven betydeligt.

 

Fokuspunktet er, at din jord skal have tilført næring. I den forbindelse ville det være en god idé at etablere en kompostbunke med organisk materiale.

 

Når materialet nedbrydes, frigiver det en masse vitaminer og mineraler, som du kan indarbejde i din jord med hjælp fra haveredskaber og -maskiner.

maj,2022