Maling eller tapet når væggene skal have en make-over

Vælg miljøvenlig maling for en grønnere fremtid

Vi går en grønnere fremtid i møde, med mere fokus på miljøvenlighed og bæredygtige løsninger. Dette gælder faktisk også inden for malerverdenen. Hvis du skal til at male din væg, er der nemlig god mulighed for at overveje mere miljøvenlige former for maling. Dette gavner faktisk ikke kun omgivelserne – det gavner også dit helbred. De problematiske kemikalier som er usunde for miljøet, er nemlig også usunde for dig. Kig efter f.eks. Svanemærket for at være sikker på, at du har valgt en miljørigtig form for maling.

Tapetet byder på en verden af designmuligheder

Når det kommer til tapeter er det derimod en lidt anderledes form for overvejelse som kan tage tid – nemlig hvilket design, du skal vælge. Hvor maling hovedsageligt “kun” beskæftiger sig i forskellige farver, åbner tapetet op for et virvar af muligheder inden for design. Du får mulighed for at sætte et helt personligt præg på din bolig med tapet, med en verden af mønstre, teksturer og farver. Og skulle et murstenslignende tapet være lige i overkanten for din smag, så findes tapet også i ensfarvet form.

Det store valg: maling eller tapet?

Bør man så vælge tapet eller maling når væggene skal have en make-over? Her er der ikke noget klart svar – begge dele har nemlig sine fordele og ulemper. Maling kræver en del mere forberedelse end tapet gør, men er til gengæld billigere. Tapetet har designmulighederne på sin side, men hvis du blot ønsker en mørkegrå, ensfarvet væg, er muligheden for et mønstret tapet ikke så vigtig. Gå derfor på opdagelse i mulighederne og begrænsningerne ved begge når du skal hente inspiration til dit næste maler- eller tapetprojekt.

februar,2021