Sunde starinlys


Brug sunde stearinlys og få et bedre indeklima

Hvad er sunde stearinlys?

Sojalys kan i sin form ligne stearinlys, men er, som navnet indikerer, lavet på sojavoks, som er et naturmateriale. Lysene er bæredygtige og forurener ikke luften i hjemmet. Derfor er sojalys, blandt andre lys af vegetabilske materialer, meget populære, når der skal vælges sunde, levende lys til hjemmet.

5 ideer til sundere, levende lys i hjemmet

 1. Elektriske lys
  Selvom elektriske lys ikke er levende lys, er de dog stadig et godt alternativ til belysning, der ikke soder eller forurener luften i hjemmet. Der findes nogle fine elektriske LED-lys, som ligner rigtige fyrfadslys og bloklys, så den hyggelige stemning ikke forsvinder.

 2. Olielamper med vegetabilsk olie
  Et eksempel på vegetabilsk olie er palmeolie. Undersøgelser har vist, at en olielampe med palmeolie afgiver 1,6 gange færre partikler end en olielampe med paraffin.

 3. Lys af vegetabilsk olie
  Lys, som er gjort af vegetabilske olier, afgiver færre partikler end lys, der er lavet udelukkende af stearin.

 4. Soyalys
  Soyalys er endnu et eksempel på lys af vegetabilsk materiale. Det geniale ved soyalys er, at disse lys udleder væsentlig færre partikler og forurening i luften i sammenligning med lys af paraffin og stearin. Personer med luftvejsproblemer og astma har stor glæde af soyalys.

 5. Paraffinlys
  Paraffinlys er ikke den mindst forurenende løsning, men er trods alt et sundere alternativ til almindelige stearinlys, som er det, der forurener luften mest.

Derfor skal du få nogle sundere stearinlys

Der er mange fordele ved at anskaffe sig sojalys i stedet for lys lavet på stearin eller paraffin. Sojalys brænder langsommere end normale stearinlys, hvilket betyder, at man nyder de hyggelige stunder med levende lys i stuen længere tid ad gangen. Derudover soder det mindre, og indeholder ingen kræftfremkaldende stoffer. Sojalys og andre sunde stearinlys giver bedre indeklima.

februar,2021