En dårlig lugt fra kloakken kan betyde mange til

Der er næsten ikke noget værre end at komme hjem fra arbejde til en ubehagelig lugt. Det skulle lige være at finde ud af, at den lugt mere specifikt kom fra kloakken. Kloakken er et sted, som man som privatperson helst ikke vil mindes om eksisterer, og når man mindes om det, er det ofte, fordi der er noget galt med den. Der kan være mange grunde til, at dit hjem pludselig er omringet af en ærgerlig kloaklugt, men der er nogle hyppige årsager, som du kan blive klogere på her. Derudover kan du også læse nærmere om, hvordan du lokaliserer årsagen, og hvornår du bør få hjælp fra autoriseret kloakmester.

 

De hyppigste årsager til lugt fra kloakken

Blandt de mest hyppige årsager til lugt fra kloakken kan man først og fremmest nævne tilstopning. Når en autoriseret kloakmester kaldes ud for at identificere og løse kloakproblemer, viser det sig nemlig oftest at være et problem, der er opstået på grund af tilstopning. Det er en naturlig konsekvens af, at der kommer ting ned i vores kloakker, som kloaksystemet enten ikke kan håndtere eller som blot har hobet sig op grundet dårligt vedligehold. Men der er andre årsager, der optræder hyppigere end andre:

 

  • Manglende vand i afløbsrør: Afløbsrørene har brug for vand for at forhindre lugt fra kloakken. Hvis der er for lidt vand i rørene, kan lugten trænge op gennem afløbene og ind i boligen.

 

  • Rørlækager: Lækager i kloakrørene kan føre til, at lugten siver ud og ind i boligen.

 

  • Rotter: Rotter kan komme ind i kloaksystemet og dø, hvilket kan føre til en ubehagelig lugt.

 

Kontakt altid en autoriseret kloakmester i stedet for at gøre det selv

Det er altid attraktivt at forsøge selv at løse sine problemer – måske mindre attraktivt med kloakproblemer, men der er ikke desto mindre mange, der forsøger. Kloakvand kan være enormt giftigt, og derfor anbefales det aldrig, at privatpersoner selv gør noget ved det. Kontakt i stedet en autoriseret kloakmester i dit nærområde.

marts,2023