Vedligeholdelse af privat kloaksystem

Det er måske de færreste, der tænker over det på en daglig basis, men dit private kloaksystem spiller en stor rolle i din hverdag, og hvis du vil undgå større problemer, så bør du tage nogle forholdsregler og passe godt på dit kloaksystem. Hvis du sørger for korrekt vedligeholdelse, kan du undgå blokeringer, oversvømmelser og andre ubehagelige overraskelser som dårlige lugte eller tilstoppede afløb.

Det kan også være dyrt at misligholde sine afløb. Det kan føre til større og dyre reparationer af kloakken, og der er risiko for, at det kan give miljøproblemer, så læs videre for gode tricks til at undgå problemer.

 

Effektive tips til vedligeholdelse af kloakken

I dit private hjem er der mange potentielle risici for at stoppe afløbet, hvis du ikke kender til at måderne, hvorpå du kan vedligeholde kloakken.

  • Undgå at smide madolie og fedt ned i afløbet. Det kan størkne i kloakledningerne og forårsage blokeringer.
  • Brug en afløbssigte i køkkenvasken. Sigten er god til at fange madrester, som også kan samle sig i afløbet og tilstoppe det.
  • Smid kun toiletpapir i afløbet. Toiletpapir er lavet til at opløse sig i vand, modsat vatpinde, hygiejnebind, tamponer, bleer og andet, som kun tilstopper dine afløb.
  • Rens regelmæssigt riste, tagrender og andet for at undgå at dine afløb stopper til.
  • Er du i tvivl om, om du har et stoppet afløb? Få en kloakmester til at kigge på dine kloakledninger.

 

Hvem har ansvaret for kloakken?

Det er din kommune, der har ansvaret for alle kloakledninger udenfor private ejendomme og skel. Det betyder, at du selv har ansvaret for kloakken indenfor dit skel. Har du mistanke om eller har du bekræftet problemer med kloakken, er det vigtigt at få kvalificerede folk til at hjælpe dig. Korrekte opgravningsmetoder minimerer skader på kloakledningerne og sikrer dig det bedste resultat. Styret underboring er en af disse metoder. Styret underboring er en metode, som tillader at lave boringer uden at forstyrre overfladen. Med styret underboring kan man undgå forstyrrelser ved renoveringer, og så er det endda ofte billigere og hurtigere.

 

maj,2023