Hvad er bedst mod is – salt eller grus?

Vinteren kommer altid bag på os – selvom vi ved, at den kommer hvert år. Med vinteren kommer der også i mange tilfælde sne og is. Det betyder glatte veje, som kræver handling lige nu og her. Den traditionelle måde at løse problemet med glatte veje er, at sprøjte salt på gaderne. Dette er en effektiv måde, men samtidig er den også miljøskadelig. Man er kommet frem til, at man bruger mere salt end nødvendigt, og dette har stor indflydelse på hvor meget vi belaster miljøet. Af denne grund har virksomheder, der arbejder med snerydning begyndt at monitorere, hvor meget salt der bliver brugt. Samtidig er virksomhederne begyndt at anvende grus i stedet for salt. Det har vist sig, at være mindre miljøskadeligt og næsten lige så effektivt. Læs med nedenfor, hvis du gerne vil vide, hvordan vi belaster miljøet mindst muligt i fremtiden, og hvad du selv kan du gøre for at dette går i opfyldelse.

brugen af grus og miljø

Grus har vist sig, at være næsten lige så effektivt som salt, når man skal bekæmpe de glatte veje om vinteren. Problemet med almindelig salt på de glatte veje er, at salten trænger ned og forurener grundvandet, hvis ikke man har styr på, hvor meget salt man bruger. Derfor bruger flere og flere snerydningsvirksomheder monitorering af, hvor meget salt der bliver brugt for netop for, at skåne miljøet. Flere og flere snerydningsvirksomheder er også begyndt at bruge grus som et alternativ til salt. Grus har mange af de samme funktioner, som salt har, dog bliver miljøet skånet mere ved at bruge grus, da grus ikke har den samme kemiske opbygning som salt. Hvis du vil være med til at skåne det lokale og globale miljø bør du overveje, at kontakte en professionel virksomhed, som kan rådgive dig og klare snerydningen for dig. En professionel snerydningsvirksomhed har mange års erfaring med snerydningen og opererer derfor med den mest avancerede teknologi inden for området. Den nyeste teknologi muliggør virksomhederne at finde ud af præcist, hvor meget grus eller salt, der skal bruges på et pågældende areal, som skal dækkes.

Få professionel hjælp 

For at være sikker på, at du ikke ender med at få bøder og bryde et lovkrav kan det være en rigtig god idé, at kontakte en professionel snerydningsvirksomhed, som omgående kan rådgive dig om snerydning i dit område, og de kan alt efter aftale fjerne al sneen for dig inden for et døgn. Held og lykke!

Snevagten A/S
Transformervej 29
2860 Søborg
38 71 17 00

september,2020