Gør salg af din bolig nemmere

Står du med et ønske om at sælge din bolig, er der mange ting, der skal være styr på. Blandt andet skal du have lavet et par nødvendige rapporter i forbindelse med boligeftersyn. Det er både tilstandsrapport, elinstallationsrapport og energimærkningsrapport. Vil du blive klogere på disse forskellige rapporter, så læs med her.

 

Tilstandsrapport

En tilstandsrapport blev tidligere kaldt et huseftersyn eller et boligeftersyn. Helt konkret er det et dokument, der udarbejdes, hvori man kan læse om eventuelle fejl og mangler ved en bolig. Selve formålet med en tilstandsrapport eller et huseftersyn er, at køberen på den måde vil være i stand til at kunne vurdere kvaliteten af den bolig, som de er interesseret i at købe.

 

Det er frivilligt, om man ønsker at få lavet en tilstandsrapport, men langt de fleste vælger at gøre det. Det gør nemlig salg af bolig meget nemmere, da både køber og sælger på den måde ved, at man ikke bliver snydt. Du kan booke et professionel huseftersyn hos Domutech, så du kan give køber de bedste forudsætninger for at vurdere kvaliteten af den bolig, som du vil sælge.

 

Elinstallationsrapport

Som navnet antyder indeholder en elinstallationsrapport forskellige informationer om en ejendoms elinstallationer. Denne form for rapport udarbejdes også i langt de fleste sammen med selve huseftersynet, da det også er vigtigt for køber at kunne vurdere om elinstallationerne i boligen er lavet korrekt, eller om de er fyldt med fejl og mangler, som efterfølgende skal fikses.

 

Energimærkningsrapport

En energimærkningsrapport beskriver boligens energiklasse. Boligen får så en energimærkekarakter mellem A og G, hvor A2020 er den bedste. En energimærkningsrapport kan også bruges til fremtidig drift og vedligeholdelse, da det ofte er fordelagtigt at få overblik over, hvor energivenlig en given bolig egentlig er. Samtidig kan man også bruge energirapporten til at vurdere, hvor man skal sætte ind for at forbedre mærkningen.

juni,2022