Guide til lægning af fliser

Lægning af fliser i drivhus – Sådan gør du

Et drivhus er en skøn ting at have. Det ser flot ud i haven, det giver dig en lille hobby, og så kan det være, at du kan få lidt lækkert hjemmedyrket grønt med ind til spisebordet. Der er mange gode ting ved at have et drivhus, og du behøver ikke lade det blive ved tanken. Hvis du har hænderne skruet nogenlunde ordentligt på, så er det bare med at komme i gang selv. Der behøver ikke altid være langt fra tanke til handling. Hvem elsker ikke et godt DIY-projekt til baghaven?

 

Sådan vælger du de rigtige fliser

Når du skal lægge fliser i det kommende drivhus, er det vigtigt at udvælge nogle gode betonvarer, hvis det skal være et ordentligt produkt, du ender ud med. Der findes flere størrelser og former på fliserne, og du kan lægge dem i forskellige mønstre. Vigtigst af alt er, at du husker at vælge noget, du tror vil passe til din have og dit drivhus. Det skal være fliser, du skal kunne holde ud at kigge på i lang tid.

 

Step-by-step

Her er en lille step-by-step guide til lægning af fliser i drivhus:

Få gravet ud, så du er sikker på, at der er nok plads til drivhuset. Det skal være så dybt, at du kan lægge lidt sand – gerne 15 cm plus flisernes højde, som kommer an på hvilke fliser, du køber. Det er vigtigt, at man bygger et godt fundament, så fliserne ikke bliver ujævne, når drivhuset skal bruges.

Når du så har gravet ud, skal du have fyldt op med sand, og derefter skal sandet jævnes ud. Det kan gøres på flere forskellige måder, men det bedste resultat kommer med en stamper.

Når det så er godt jævnet ud, kan du begynde lægning af fliser til drivhuset. Når fliserne er lagt i det mønster, du gerne vil have, skal du igen stampe. Det skal du gøre for at fliserne ligger i vatter.

Derefter kan du samle fundamentet til drivhuset. Find den placering, som du synes passer bedst. Så er du nødt til at tage nogle fliser op, hvor der skal punktstøbes. Skær derefter fliserne til omkring disse punkter, og så er resten af drivhuset klar til samling.

 

 

december,2021