Gør-det-selv-VVS: Sådan gør du

Badeværelsets indretning er for de færreste en tilfældighed. Tværtimod ønsker mange at skabe en hyggelig atmosfære, som er præget af renlighed, hygge og dufte, der appellerer til sanserne. Intet kan dog ødelægge hyggen mere end skader på diverse installationer. De fleste har oplevet en dryppende vandhane eller et utæt afløb, der kun skaber gene i dagligdagen. På denne måde kan gør-det-selv VVS være en stor udfordring, men der er heldigvis meget, du kan lave selv. Som udgangspunkt bør du dog aldrig give dig i kast med VVS-arbejde, hvis du er i tvivl om proceduren og ikke har nogen erfaring. Søg i stedet hjælp hos professionelle inden for faget.

 

Dette VVS-arbejde kan du selv lave

Mange kan sagtens gribe om VVS-arbejdet på egen hånd. Inden man går i gang, er det imidlertid vigtigt at orientere sig om regler og love inden for området. Som tommelfingerregel er det vigtigt at huske, at du aldrig må udføre arbejde, der ændrer noget grundlæggende ved en installation. Du må eksempelvis godt tilslutte en radiator, lave gulvvarme og tilslutte wc, brusearmatur eller vand til vaskemaskinen. Efter du har udført arbejdet, er det dog altid en god idé at tjekke det hele efter og afprøve installationerne. Vandskader kan nemlig volde store problemer og blive en omfattende økonomisk lænke, hvis de ikke opdages i tide.

 

Søg hjælp hos en autoriseret VVS’er

For mange kan det virke fristende at give i kast med et mere omfattende VVS-arbejde. Mange opgaver kan udefra virke meget overkommelige, men det er vigtigt, at man altid er påpasselig, når man udfører VVS. Af den årsag er det essentielt, at man orienterer sig i love og regler. Sørg derfor altid for at have en hjælpende hånd ved din side, når du går i gang med et gør-det-selv projekt. Ved større installationerne og tilførsler bør du søge hjælp hos en autoriseret VVS’er, der har erfaringen – så er du sikker på at undgå uforudsete hændelser.

november,2022