Giv dine gamle trapper nyt liv

Hvis du allerede har en smukt designet trappe lavet af en smed, men den efterhånden har nogle år på bagen, så kan du her få inspiration til, hvordan du giver den nyt liv. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan lave af fantastiske DIY-projekter på trappen, men vi har i dette indlæg fremhævet vores favoritter. Projekterne tæller alt fra kreative maleteknikker til træbeklædning og andre dekorative elementer, som din smed med garanti ville blive stolt af at se. 

 

Farver og kreative maleteknikker

En af de mest simple veje til at forny din trappe er maling. Gå på opdagelse i en malerbutik og find en farve, der komplementerer dit hjem og dertil skaber en smuk visuel effekt. Der findes på internettet et hav af idéer til, hvilke maleteknikker og mønstre du kan tilføre dine trapper, så shop lidt rundt, inden du vælger find din favorit. Hvis du vælger at male din trappe, vil din smed formentlig opfordre dig til at bruge en holdbar og skridsikker maling, så du holder et højt sikkerhedsniveau og forlænger varigheden af dit projekt.

 

Træbeklædning og genbrugsmaterialer

En anden vej til at bringe nyt liv til din trappe er med beklædning. Du kan fx beklæde dine trappetrin med træ (fx fra genbrugsmaterialer som paller) for at skabe en varm og rustik atmosfære. Her kan du også vælge at blande forskellige træsorter eller genbrugsmaterialer for at få en helt unik og personlig trappe, der samtidig er bæredygtigt. Din smed vil i den forbindelse opfordre dig til at huske at forsegle og beskytte træet for at sikre holdbarheden og modstå slid.

 

Dekorative elementer og belysning

Hvis du gerne vil lege ekstra med designet af din trappe, kan du tilføje dekorative elementer som fliser og mosaikker. Du kan også installerede indbyggede lyskilder, som både bidrager til stemningen og sikkerheden på trapperne. Hvis du har bredde nok trapper, kan du også tilføje planter på forskellige trin for at få noget grønt og friskt på den tunge trappe.

maj,2023