Fordele ved en fliseterrasse

Der er mange fordele ved at anlægge en fliseterrasse, og nedenstående er blot tre af grundene til, hvorfor det er en god terrasse til dit hjem.

  1. Holdbarhed: en fliseterrasse har en meget lang holdbarhed, og den forbliver pæn i lang tid med et minimum af vedligehold. Fliser er hårdføre og kan tåle rigtig meget fra vejr og vind. Fliser er slidstærke og de er nemme at gøre rene, de skal bare spules med vand for at fjerne det værste skidt og snavs.
  2. Der skal selvfølgelig et godt underlag til, men har du først anlagt en stabil fliseterrasse, kan du glæde dig til at nyde den i mange, mange år. En fliseterrasse holder formen rigtig godt over mange år, og du kan derfor være garanteret et flot resultat i lang tid.
  3. Nem at anlægge. En fliseterrasse kræver et stabilt underlag, men når det er på plads, er det meget nemt at lægge fliserne. De kan tilpasses og skæres til, så de passer lige præcis din terrasse og det udtryk, du ønsker.

 

Fundamentet under en fliseterrasse

Det vigtigste ved fliseterrassen er fundamentet, for uden et godt fundament, vil terrassen blive skæv og ulige og fliserne vil måske ende med at knække.

Har du terrasse fundamentet på plads, kan du nyde din terrasse i rigtig mange år, uden at den bliver skæv, hælder eller knækker.

  1. Inden du går i gang, er det en god idé at have udstyret på plads, så du kan klare alle opgaverne. Herefter kan du gå i gang. Start med at grave mulden væk og fyld på med bundsikringsgrus og bagefterlægge stabilgrus ovenpå. Så skal det komprimeres og rettes af.
  2. Læg et afretningslag på ca. 2.4 cm. Og brug retskinnen til at glatte ud.
  3. Lav kantsikring
  4. Nu kan du lægge dine fliser. Pas på med afstanden og sørg for at lægge dem lidt højere end kanten. Brug retskinnen til at få et flot resultat.
  5. Tjek fugerne, så du er sikker på, at de er ensartede. Fyld med op med fugesand, så de ikke kan flytte sig.
  6. Når de sidste sten er lagt og fugesandet fordelt, så skal overfladen vibreres igen.

Nu er du klar til at nyde din nylagte fliseterrasse med et solidt terrasse fundament.

 

Lægning af terrasse kan være svært

Det kan være svært at lægge en terrasse, og det kræver tålmodighed. Det er et hårdt arbejde, hvor man ligger foroverbøjet i mange timer, mens man løfter de tunge sten. Lægning af fliseterrasse kræver også, at man sætter sig ind hvilket værktøj, man skal bruge, hvordan man får det bedste fundament og hvordan man skærer fliser til. Det er en god idé at sætte sig grundigt ind i hele processen og søge hjælp, hvis man er i tvivl.

 

april,2023