Fordele og ulemper ved biopejse

Synes du også, at det er noget af det mest hyggelige at tænde op for pejsen i de kolde måneder? Pejse er uden tvivl mere end blot et varmende element, de skaber også en hyggelig stemning, som er helt unik. Der er dog flere ulemper ved en almindelig pejs, som gør at mange fravælger at skaffe en. Såfremt du søger samme hygge, som en almindelig pejs kan skabe, er biopejse et glimrende alternativ.

 

Hvorfor vælge en biopejs fremfor en klassiske pejs?

Der er adskillige årsager til, at biopejsen er et glimrende alternativ til den klassiske pejs. Fordele ved biopejsen er blandt andet:

  • De er sikre at bruge
  • Skorsten er ikke nødvendig, da de ikke afgiver aske eller røg
  • De er miljøvenlige
  • De benytter biobrændsel
  • De er nemme at installere
  • Mange designmuligheder

 

Modsat den klassiske form for pejs, er biopejsen derfor et genialt alternativ til den miljøbevidste forbruger, som stadig ønsker pejshygge. Biopejse er tilmed en innovativ løsning, og fungerer ved, at den keramiske brænder, som er grundelementet i biopejsen indeholder en patenteret og absorberende keramisk sten, som optager bioethanol. Dette giver et sikkert, godt og miljøvenligt forbrændingssystem, hvor man ikke behøver bekymre sig om aske, røg og skorsten. I forlængelse heraf afgiver biopejsen en god varme i hjemmet, men knap så meget varme, som den klassiske brændeovn.

 

Biopejsen – den nemme og omkostningseffektive løsning

Udover at biopejsen er miljøvenlig, er den også utrolig nem at installere. Ikke alle huse har en skorsten, hvorfor det kan være en bøvlet proces at anskaffe sig en almindelig brændeovn. Heldigvis behøver du ikke bekymre dig herom, hvis du ønsker en biopejs. Ligeledes kan man både få dem vægophængt, fritstående eller som indbyggede. Hermed vil biopejsen også være en omkostningseffektiv løsning, da den ikke kræver det store installationsarbejde.

 

december,2021