Køb reservedele i stedet for nyt

Står du overfor en større køkkenrenovering, og har du lyst til at nedsænke dine udgifter? Så kan du slå to fluer med et smæk ved at tænke kreativt og genbruge elementer fra dit nuværende køkken, så du på den måde også får en mere bæredygtig renoveringsproces. I dette indlæg vil du blive klogere på, hvordan du genbruger dele af dit gamle køkken, og hvordan du kan redde hårde hvidevarer, som du ellers ville have smidt ud.

 

Køkkenrenovering med et miljøvenligt udgangspunkt

Der er næsten ikke det hjørne af hverdagen, hvor bæredygtighed ikke har sneget sig ind – og det er af god grund. Det kan være svært at overskue, hvad man selv kan gøre, og hvor stor betydning de små ting, man gør, egentlig har, men det er ikke en god grund til helt at holde op. Hvis du også har et ønske om at sætte et mere positivt præg på samtalen om, hvordan vi får en mere miljøbevidst levestil, så er din køkkenrenovering et perfekt sted at starte.

 

Genbrug store dele af dit køkken

Det kan være fristende at kassere hele køkkenet og starte fra bunden af. Men det er en dyr omgang, og det er heller ikke altid en nødvendighed for at komme godt i mål med sit nye køkken. Hvis dit køkken egentlig fungerer, som det skal, men de gamle låger og hængsler er blevet trætte, så udskift blot dem i stedet. Hvis din vask er gået hen og blevet lidt slidt og ikke længere matcher dine behov, så udskift denne i stedet for alle dine køkkenelementer. I det hele taget bør I sætte jer ned sammen og vurdere, hvad I fortsat kan bruge, så I kan få et bedre overblik over, hvad I rent faktisk mangler.

 

Genbrug dine gamle hårde hvidevarer

Er din opvaskemaskine stået af? Det kan hurtigt komme til at koste dig mere end 2000 kroner at investere i en helt ny opvaskemaskine og endnu mere, hvis du skal købe et nyt køleskab. Tag i stedet og vurder, hvad der egentlig er problematikken med dine hårde hvidevarer. Der er rige muligheder for at købe reservedele til dine hårde hvidevarer, som du selv kan installere kvit og frit og på den måde opnå, at de står helt som nye. Hvis du allerede havde sat penge af til denne udgift, kan disse jo med fordel blive brugt på noget andet til køkkenrenoveringen. God arbejdslyst!

 

november,2022