Snedker


Sådan finder du den rette snedker

En snedker kan hjælpe dig med mange opgaver inden for huset. Ofte bliver de sammenlignet med en tømrer, og det er meget rigtigt – til en vis grad. Begge arbejder med træ som byggemateriale, men hvor tømreren primært bygger huse og større konstruktioner, går en snedker i dybden med specialiserede opgaver på et mindre plan. Uanset om du har brug for bygning af møbler eller vedligeholdelse af dem, så er det snedkerens evner og viden, der kan hjælpe dig med den form for træarbejde. En snedker kan blandt andet hjælpe dig med:

  • Køkkener
  • Døre og vinduer
  • Reoler
  • Stolemageri
  • Diverse reparationer

Kvalitet til den rette pris

Hvor meget det koster at hyre en snedker, er forskelligt – det afhænger af opgavens størrelse og kvaliteten af materialet. Typisk vil kvalitetsarbejde koste mere, men det vil til gengæld holde i længere tid. Som udgangspunkt aftaler dig og snedkeren en startpris, og afhængig af hvordan arbejdet går, vil prisen løbende blive forhandlet.

Den rette snedker er én, du kan stole på

Når du skal finde den rette snedker til dit næste projekt, skal du huske på, at der er flere veje til at finde vedkommende: enten undersøge hvad folk i nabolaget har haft af oplevelser eller undersøge snedkerens forbindelser til branchen. For mange er den lokale håndværker den ideelle håndværker, fordi vedkommende kan nemt komme forbi, og de plejer have god kontakt med området. Derfor kan du spørge dine venner og familie om, hvad de har haft af oplevelse. Det er sandsynligt, at du vil opleve det samme. Ellers kan du kigge på snedkerens erfaring og forbindelse til brancheorganisationer. Brancheorganisationer er en godkendelse af, at snedkeren laver et tilfredsstillende stykke håndværk. Ønsker du at se, hvad vedkommende har lavet før, kan du kontakte snedkeren og høre, hvor du kan få lov at se tidligere projekter – på den måde kan du få en god fornemmelse af, hvor højt niveauet er på den enkelte snedkers arbejde. Ellers kan du læse om antal års erfaring. Ingen veje er forkerte, så det er en god ide at tjekke alle muligheder omkring dig for at finde den rette snedker til jobbet.

april,2021