Få mest ud af dit københavner-badeværelse

Hvis du bor i storbyen, kan det være, at du dagligt lever med et københavnerbadeværelse. Sådan en type badeværelse har ikke synderligt meget plads og findes typisk i lejligheder eller boliger af ældre dato. Et københavnerbadeværelse kan være så småt som 1m2. Tidligere var der ikke så stort et behov for lige så mange ting, som der er i dag. Det er et problem – heldigvis er der en løsning til det. Der findes i dag mange alternative måder at udnytte pladsen på, så du får et funktionelt badeværelse, der virker mere rummeligt, end det egentlig er. Vi giver dig nogle tips til, hvordan du bedst udnytter den plads, du har.

Alting skal have en funktion

Når du har at gøre med et småt badeværelse, er hver centimeter vigtig at få udnyttet fuldt ud. Det kan ske på to måder: enten ved at ting får flere funktioner eller skabe fornemmelsen af et stort rum. Hvis du ønsker flere funktioner, handler det om at anvende væggene, så få ting ikke fylder hele rummet. Her kan en brusekabine, der er lige til at klappe sammen, være en god måde at udnytte rummet på. Når kabinen ikke er i brug, lægger den sig op ad en væg og tager ikke så meget plads fra resten. En anden idé er at inddrage hjørnerne: En håndvask kan fylde meget afhængig af størrelsen, men der er ikke behov for så meget plads for de fleste. Derfor kan den sagtens placeres i hjørnet, så du har endnu en væg fri, hvor der kan opsættes skabe og hylder.

Er du interesseret i at få rummet til at føles større, handler det om de små ting:

- Et vægophængt toilet fylder mindre, fordi der er plads til gulvet nedenunder

- Lys og varme farver får alting til at føles større. Lidt maling på væggene eller et stort vindue får det til at virke større end det er.

Den optimale løsning: renovering

Hvis du ejer din københavner-bolig, er der også en sidste mulighed: Det er at undersøge hvor meget en renovering af lejligheden koster. Som sagt kan et københavner-badeværelse være rimelig småt, så hvis der er mulighed for at overføre 1m2 fra et rum, der ikke er brugt, kan det virkelig gavne dig. Derfor: Få inddraget dele af andre rum, når du får lavet en nyt københavner badeværelse.

juni,2021