Få et naturligt og bæredygtigt korkgulv

Alt du har brug for at vide om de naturlige og bæredygtige korkgulve

Kork er et eftertragtet og populært gulvmateriale, der er kendetegnet ved at være særdeles slidstærkt og have et smukt, naturtro udtryk. Korkgulve består af 100% naturlige materialer, og det er derfor et oplagt valg for dig, der ønsker at invitere naturen ind i huset. Naturmaterialet er noget mere elastisk end de typiske, hårde trægulve, og det er derfor behageligt at gå på og mindre belastende for ledende. En af de største fordele er også, at korkgulve er et bæredygtigt valg, fordi det som byggemateriale CO2-negativt. Det vil sige, at det opfanger mere CO2, end det afgiver at producere det. Materialet er derfor et sandt multitalent.

 

Bliv klogere på de mange fordele ved at vælge et korkgulv

Udover at være et miljøvenligt og slidstærkt materiale med et smukt udtryk, er der mange andre fordele ved et korkgulv. Korkgulve er særdeles gode til at isolere og dermed holde på varmen. Udover dette er korkgulve støjdæmpende, fordi gulvets kerne af kork absorberer lyd i rummet. Denne egenskab vil give en mærkbar og behagelig ændring i akustikken i dit hjem. På et korkgulv finder du også, at overfladen består i stærk vinyl, hvilket gør det nemt at rengøre og dermed vedligeholde dets skønne udtryk.

 

Korkgulve er et oplagt valg for dig med ømme led eller rygsmerter

Som nævnt er naturmaterialet væsentligt mere elastisk end typiske, hårde trægulve, fordi kork har en fjedrende effekt. Det er med til at mindske den belastning, man ellers oplever, når hælen møder gulvet. Derfor er korkgulve et oplagt valg til dig, der ikke ønsker at gå på kompromis med hverken udseende eller komfort. Den fjedrende effekt gør ikke kun gulvet mere behageligt at gå på, men det kan tilmed være med til at aflaste og reducere den belastning, der irriterer og ophober ømme led eller smerter. Et korkgulv er derfor en ren win-win-situation.

 

 

januar,2022