Er din bolig klar til, at du tager på ferie?

Skal du holde ferie uden for hjemmet?

Hvis vi ser bort fra regnen, er sommeren så småt ved at være ovre os, og for de fleste er ferieplanlægningen for sommeren i hvert fald så småt ved at være i gang. Lige meget om du skal på badeferie til Sydspanien eller på campingtur til Bornholm, så er der nogle ting, du bør være opmærksom på, når du skal efterlade dit hjem. Lige meget hvor langt eller kort du er fra din bolig, kan der nemlig være en vis risiko for indbrud. Læs med og bliv klogere på, hvad du kan gøre for at sikre din bolig bedst muligt!

 

Sådan sikrer du din bolig frem mod ferien

Følgende er blot nogle af de overvejelser, du bør gøre dig, inden du tager på ferie, for disse kan nemlig vise sig at være yderst vigtige i husets møde med eventuelle indbrudstyve.

  • Ser huset ubeboet ud? Det kan være godt givet ud at bruge lidt ekstra på elregningen ved at lade lidt lys stå tændt, mens du er afsted på ferie.
  • Er det nemt at bryde ind, eller kan hoveddøren nemt bankes op? Sørg for at dit hjem er så sikkert som muligt, så det ikke bliver nemt for en indbrudstyv.
  • Lås værktøj og haveredskaber inde, så tyven ikke kan bruge det til indbrud. En udendørs stide skal naturligvis også låses fast.
  • Monter lys, der automatisk tænder, når en person nærmer sig.
  • Lav lidt rod og sørg for, at huset ikke ser forlagt ud.
  • Sæt lys ved yderdørene og forbind evt. lyset med en timer.

 

Tag afsted på ferie med en sikker mavefornemmelse

Når du er på ferie, skal du gerne kunne slappe af og ikke bekymre dig om, hvorvidt du kommer hjem til et indbrudsrod. En måde du sikrer dig en god følelse, er ved at få lavet et sikkerhedstjek af din bolig af en låsesmed. Dette giver en beroligende følelse, både inden og mens du er afsted. En låsesmed vil blandt andet sikre, at dine låse er forsikringsgodkendte, og at de ikke er nemme at lirke op for eventuelle indbrudstyve.

juni,2021