Skjul ledninger og kabler

 

I et hus eller i en lejlighed, hvor man bor og opholder sig store dele af dagen, er det vigtigt, at hjemmet ser ud, som man gerne vil have det. De fleste synes at synlige ledninger og kabler skæmmer helhedsindtrykket i boligen, og mange vælger derfor også så vidt muligt at gemme dem væk. Det kan nemlig nemt komme til at se rodet ud, at kablerne ligger fremme, og de kan endda være til at falde i.

De kan også være fristende for husdyr, blandt andet hundehvalpe, at have liggende fremme. Derudover er frie ledninger og kabler ikke ideelle for rengøringen, idet de kan gemme på mange støvsamlinger, der er med til at skabe et dårligt indeklima. Vil man gerne fritliggende kabler til livs, kan man overveje at få lavet en el-renovering, der gemmer ledningerne af vejen, så det igen er nemmere at komme til med støvsugeren, og hjemmet igen ser ryddeligt ud.

 

Hvordan skjuler man ledninger? 

Der er flere muligheder, når man vil skjule sine ledninger. I de lokale byggemarkeder kan man blandt andet få kabelskjulere og paneler, der er ideelle til at gemme kablerne væk, når de ikke er alt for lange. Er ledningerne derimod lange, eller skal over en dørkarm eller lignende, kan det være en fordel at gemme dem helt væk inde i væggen – det er dog et større arbejde, men den pæneste løsning.

 

Kan man selv trække ledninger ind i væggen?

Det er helt lovligt selv at fræse i væggen for at lægge ledninger derind og lade en elektriker stå for tilslutningen. Er du ikke helt så handy med en fræser, kan du også med fordel hyre en elektriker til at stå for det hele, så sparer du både tid og energi, og du kan lade værktøjet blive i værktøjskassen. Få en elektriker til at lave din el-renovering og oplev, hvordan din bolig kommer til at se helt anderledes ud uden fritliggende ledninger.

 

oktober,2022