Brænde direkte til bålet eller brændeovnen

Brænde kan bringe glæde året rundt. I de lune sommernætter kan et knitrende bål virkelig sprede hygge, og i efteråret og vinteren, når vinden rusker i de nøgne trætoppe, og regnen pisker mod ruderne, er der ikke noget bedre end at tænde op i brændeovnen og lade sig gennemvarme af de beroligende flammer.

Kvalitet og fugtighed har stor betydning

Brænde er dog ikke bare brænde, og til tider kan det være et mindre projekt at tænde op i bålet eller brændeovnen. For brænde af dårlig kvalitet og med høj fugtighed kan hurtigt sætte en stopper for hyggen. Derfor kan det også godt betale sig at kigge efter en leverandør, der sætter kvalitet og korrekt opbevaring af brænde i højsædet.

Fugtighed er alfa og omega, når du skal vælge brænde. Derfor er det vigtigt, at din brændeleverandør løbende måler fugtigheden i brændet, så du altid er sikret, at dit brænde ikke er for vådt. Så undersøg så vidt muligt, om din brændeleverandør gør en dyd ud af at opbevare brændet indendørs i vinterhalvåret, så du undgår unødvendigt besvær med at tænde op i halvfugtigt brænde.

Spar besværet – få dit brænde leveret til døren

Når kviksølvet i termometeret søger mod minusgraderne, er der ikke noget værre end ikke at kunne søge læ for kulden. Derfor skal der selvfølgelig også altid være fyldt op i brændedepoterne om vinteren, så du til en hver tid kan lade brændeovnen sprede varme i stuen. Heldigvis tilbyder flere leverandører levering af tørt brænde, træbriketter og træpiller inden for 5 dage – lige til døren. Det sparer dig for både besvær og slid og slæb.

Hvis du finder den rette leverandør, har du oven i købet mulighed for at slå dig sammen med en nabo eller en ven og opnå rabat på større mængder brænde. Ofte er der også mulighed for mindre leveringer, hvis du synes de gængse kvantiteter er for voldsomme til dit behov. Eksempelvis tilbyder nogle leverandører levering af halvpaller i stedet for helpaller.

Pas på med målene

Selvom kvaliteten selvfølgelig er det vigtigste, når du køber brænde, er kvantiteten naturligvis også en afgørende faktor. For der er næppe noget mere irriterende end, ikke at kunne gennemskue den præcise mængde brænde du bestiller. Derfor kan du med fordel undersøge, hvordan din forhandler af brænde angiver målene. Gå efter en leverandør, som angiver målene i rummeter som nettomål – så er du sikker på, hvor meget du får.

Dalmose Brænde ApS
Huginsvej 12
Ringsted 4100
32 13 33 73

september,2020