Vælg drømmeboligen

Fordelene ved et arkitekttegnet hus

Står du overfor at skulle bygge nyt, så skal du overveje, om det skal være et arkitekttegnet hus eller et typehus. Der er fordele og ulemper ved begge dele – valget afhænger af dit eget engagement i processen og krav til budget.

Vælg arkitekttegnet hus til dit nybyg og at få lige præcis det hus, du drømmer om. Arkitekten besidder nogle helt særlige designmæssige kompetencer samt lovmæssig viden, som alt sammen bidrager til at skabe det helt rette hus for dig. Derudover kan arkitekten helt sikkert overraske dig med nogle designmæssige input, du ikke selv havde overvejet.

 

Fordelene ved et typehus

Det gode ved at vælge et typehus er, at det er billigere, og processen er mere overskuelig – du behøver kun tage stilling til få detaljer i sammenligning med et arkitekttegnet hus. Derudover ligger budgettet mere fast, idet byggefirmaet allerede har faste aftaler i hus med håndværkere og leverandører. Med andre ord er der færre omkostninger i forbindelse med at finde de rette leverandører, fordi der arbejdes med en standardiseret hustype.

 

Hvad er det bedste valg: arkitekttegnet hus eller typehus?

Hvis et fast budget er vigtig for dig, så er et arkitekttegnet hus nok ikke noget for dig. Det er nemlig svært at komme med en fast pris på sådan et hus, da ikke alle detaljer nødvendigvis er på plads fra start af. Derudover tager bygge- og designprocessen længere tid. Dog får du til gengæld et unikt hus, der passer til alle dine behov.

Et typehus er den ”sikre” løsning. Man kan sige, at der her er mindre uvished, hvad angår økonomi og detaljer, fordi der arbejdes med en hustype, der er bygget før. Dog har du ikke samme indflydelse på valg af materialer og kan kun vælge fra en snæver palette.

 

september,2021