Andelsbolig forbedringer

Disse forbedringer kan du selv stå for

Hvis du ejer en andelsbolig, så kender du kun alt for godt den medfølgende vedligeholdelse. Ved at læse med her, kan du blive lidt klogere på hvilke forbedringer, du kan stå for selv.

 

Regler og reglementer

Det er ikke altid helt lige til at finde hoved og hale i alle de mange regler, som gælder, når man bor i en andelsbolig. Lejligheden skal naturligvis holdes ved lige, men det er ikke alle tiltag, som valideres, når det kommer til vurderingen af boligens samlede værdi.

 

Som andelsboligejer har du selvfølgelig et ønske om, at din bopæl skal have så høj en markedsværdi som muligt. Du har sat dine penge i ejendommen, og det er en investering, som gerne skulle vokse. Derfor et det en god idé at sætte dig ind i, hvilke forbedringer arbejder med dette formål.

 

Hvad tæller med i regnskabet?

Der er en lang række opgraderinger, som du selv kan stå for. Opgraderingerne forlænger din boligs levetid og din livskvalitet, idet du føler dig bedre tilpas derhjemme. Men ønsker du også, at forbedringerne tæller med i boligens økonomiske værdi, så er det ikke alt, der tæller med.

 

Helt kort kan det siges, at de ændringer, som løfter lejlighedens funktion, tæller med i regnskabet, mens de mere kosmetiske forandringer kun bidrager til din egen personlige glæde i hverdagen. Det vil sige, at maling af vægge og gulvafslibning ikke hæver din bopæls pris, selvom det gør en kæmpe forskel for indtrykket af rummene.

 

Søger du at øge din andelsboligs værdi, skal du derfor hellere tage fat på rum som køkkenet og badeværelset, hvor en renovation i den grad vil batte på din ejendomsinvestering.

 

Det kan du selv lave

Hvor meget, du selv kan stå for, afhænger i høj grad af dine håndværksmæssige evner. Hvis du ikke er den helt store gør-det-selv-haj, så skal du nok ikke kaste dig over et omfattende projekt som køkkenrenovation og vådrumssikring. Gulvafslibning er en forbedring, som du selv kan stå for, og du behøver ikke være en autoriseret gulvmand for selv at stå for gulvafslibningen i hjemmet.

 

december,2021