Så galt kan det gå med en tilstoppet kloak 

Det er svært at forestille sig noget værre end at komme hjem og så står i vand til anklerne. Hvis det vand derudover har en ubehagelig kloaklugt, er det naturligvis dårlige nyheder. Tilstopning af kloakken er en af de mest almindelige årsager til oversvømmelse i de private hjem. Når kloaksystemet ikke fungerer korrekt eller er tilstoppet, vil det nemlig resultere i, at spildevand eller regnvand stiger op fra kloaksystemet og kommer ind i dit hjem. Hvis du mistænker tilstopning i din kloak, eller skaden allerede er sket, bør du i begge tilfælde kontakte en kloakmester hurtigst muligt.

 

Sådan kan en kloakmester hjælpe

Hvis der er kloakoversvømmelse i fx din kælder, bør du først og fremmest redde det, du kan. Tag gummistøvler og handsker på og arbejd så hurtigt som muligt. Kloakvand kan være farligt, og derfor bør du kun opholde dig i kort tid og vaske dig meget grundigt bagefter. Kontakt professionelle rengøringsfolk for at få tømt din kloak for vand, hvis du ikke selv har en pumpe. Det kan også være tilfældet, at din lokale kloakmester kan medbringe en pumpe.

Du bør under alle omstændigheder hurtigst muligt kontakte en kloakmester. En kloakmester vil komme ud og identificere årsagen til din oversvømmelse (efter eventuelt at have pumpet vand ud). Når kloakmestren har identificeret årsagen, vil de sørger for rengøring og fjernelse af eventuelle blokeringer. Hvis der er andre skader, vil kloakmestren reparere eller udskifte de defekte dele.

 

Undgå fremtidige oversvømmelser

Derefter kan en kloakmester også hjælpe dig med bedre at beskytte dit hjem med kloakoversvømmelser ved installation af særlige ventiler eller tømning af fx septiktanke. Spørg din kloakmester, hvad der giver bedst mening i dit tilfælde. Generelt vil en rensning og fjernelse af eventuelle blokeringer være en god forebyggende indsats for at undgå oversvømmelser fra kloakken i fremtiden.

april,2023