7 tips til badeværelse renoveringen

Det kan virke som et uoverskueligt projekt at gå i gang med at renovere et badeværelse, men det er langt fra umuligt.

 

Renovering af badeværelse er hårdt arbejde

Det er selvfølgelig et stort arbejde at renovere badeværelset, og der er nogle opgaver, som vil kræve tid og tålmodighed. Udover arbejdet skal der også besluttes en masse ting og tages stilling til design og indretning. Det kan være stressende at have projektet hængende, og især når man ikke kan sige specifikt, hvornår man er færdig. Derudover kan det være et dyrt projekt, med meget værktøj og mange materialer, der skal købes ind. Derfor kan det være meget rart at have nogle gode råd med på vejen, som kan gøre arbejdet en smule lettere fra starten.

 

7 gode tips til renoveringen af badeværelset

 

1. Lav et budget over renoveringen. Det kan hurtigt blive dyrt og endda gå over budget, så derfor er det en god ide at have et finansielt udgangspunkt, som I kan arbejde ud fra. Snak eventuelt med banken, om de kan være behjælpelige. Hav også 10% ekstra til uforudsete udgifter.

2. Find ud af, hvor meget fra badeværelset, der skal gemmes, og hvor meget der skal laves. Det er dyrt at rykke alt ud og ændre kloakinstallationerne, mens det kan blive en væsentlig billigere renovering at sætte nyt toilet og bad op.

3. Lav en plantegning. Sørg for at undersøge de forskellige byggeregler for et badeværelse, og design ellers rummet som I ønsker det.

4. Undersøg, hvem der skal spørges om lov til renoveringen. Det bør ikke være et problem i et hus, men spørg hellere en gang for meget.

5. Af sikkerhedsmæssige årsager er der nogle ting, som en autoriseret håndværker skal lave. Undersøg hvor meget det vil koste at få en professionel til at ændre kloak og VVS-installationer. Sørg for at indhente tilbud fra forskellige firmaer, så I finder den bedste og billigste løsning.

6. Imens der indhentes tilbud, kan tiden udnyttes ved at kigge på design og indretning. Find alt hvad der skal bruges, og bestil det hjem, så det er klar til opsætning.

7. Lav en tidsplan, så projektet ikke løber løbsk. Når I har alle dele på plads, find da en realistisk tidsplan for, hvornår renoveringen skal være færdig.

 

Få råd og vejledning med på vejen

Du behøver altså ikke en autoriseret murer for at renovere badeværelset, men der kan være større udfordringer forbundet med at lave renoveringen selv. Mange ting kan gå galt, og derfor kan det være rart at opsøge en professionel inden man går i gang. Det kan eksempelvis være en murer, som kan give sit besyv med på vejen, så eventuelle fejl kan fanges, inden det går galt.

 

 

januar,2022