3 gode råd til haverydning

Rydning af have

Haven kan udgøre en oase i hverdagen. Den er et sted, hvor du kan slappe af i grønne omgivelser og fordybe dig i plantenusseriet. Men hvis du vil have en drømmehave, må du smøge ærmerne op og lægge kræfterne i.

 

Haverydning er en kæmpe mundfuld

Drømmer du om at give din have en omfattende forvandling, er du nødt til først at tømme den for indhold. Hvis din have i forvejen er fyldt med planter, træer og bede, er det tæt på umuligt for dig at tænke ud af boksen og forestille dig alternative løsninger. Det er derfor altid et godt udgangspunkt at få ryddet godt og grundigt ud, når haven skal have en komplet make-over.

 

Det lyder som et stort projekt, og det er det også. Man må arbejde for at få sine ønsker til at blive virkelighed, og en haverydning er ingen let opgave. To-do-listen er lang, og det kan virke uoverskueligt at komme igennem processen. Derfor har vi her lavet en guide med 3 punkter, der kan hjælpe dig til at få et overblik over dit forestående arbejde.

 

3 tips, som gør din haverydning mere overskuelig

 

  1. Rydning af fliser. Et af de store områder i en haverydning er at fjerne fliser. Terrassen er en meget dominerende instans i en have, og det giver derfor rigtig god mening at nulstillet den, hvis du gerne vil tænke i helt nye baner og havegange. Du behøver ikke avanceret udstyr, men du kan nøjes med en stærk skovl til at løfte fliserne ud af deres vante plads. Hvis du vil etablere en ny terrasse, kan du med fordel genbruge de gamle fliser. Du skal dog indkøbe nyt sand og grus, men genbruget vil give dig en mærkbar besparelse.
  2. Rydning af buske og træer. Beplantning kan være et særligt udfordrende punkt på listen. Det varierer meget efter planternes sort og alder. Et gammelt træ har ofte et kraftigt etableret rodnet, som det er vanskeligt at få bugt med. Men du gør processen lettere for dig selv, når du tager et skridt ad gangen. I første omgang skal du kun forholde dig til det af planten, som eksisterer over jordens overflade.
  3. Kom af med dit haveaffald. Efter en omfattende haverydning står du tilbage med en masse affald. Entreprenørkørsel er i den forbindelse nødvendig, og du må på forhånd tage stilling til, hvordan opgaven løses bedst. Læg en plan for, hvordan du slipper af med alt det overskydende sand, grus, jord, brosten eller lignende. Her gør du klogt i at kontakte en vognmand, der kan biddrage med entreprenørkørsel. En anden løsning er, at du selv lejer en form for fragtvogn eller trailer til formålet.

januar,2022