Behandling ved udtrækning af visdomstænder

december 24, 2013

Hvis du for nyligt har fået fjernet dine visdomstænder eller bare er ved lave lidt research før en eventuel behandling, så bare rolig. Man må ikke lade andres grusomme fortællinger forstyrre en. Udtrækning af visdomstænder behøver ikke nødvendigvis at være smertefuld. Ligeledes behøver restiturerings perioden heller ikke tage så lang tid, så længe man følger den rette pleje og efterbehandling.

Så hvad er visdomstænder egentligt for noget? Det er 4 kindtænder der typisk dukker op i 18 til 21 års alderen. De kommer som regel ikke samtidigt. Når de kommer er det vigtigt at se sin tandlæge, som vil bedømme hvorvidt tænderne skal fjernes eller ej. Hvis de skal fjernes, vil din tandlæge ligge en lokal bedøvelse eller give en anden form for bedøvelse alt afhængig af ens smertetærskel. Når tanden er fjernet kan det i nogle tilfælde være nødvendigt med nogle få sting. Det er dog ikke så slemt, da disse sting af sig selv i løbet af et par dage vil løsne sig og forsvinde. Dette vil din tandlæge kunne uddybe bedre. Min tandlæge, Tillge, gav mig rigtig gode råde i forbindelse med fjernelse af min visdomstand.

Hvad kan man gøre efter operationen for at holde smerterne på et absolut minimum?

1. Bid forsigtigt ned på en gazebind af en slags (din tandlæge giver dette) og skift bindet fra tid til anden, når det har absorberet en del blod. Det lyder lidt vildt, men det skal gøres.

2. Sørg for ikke at ligge fladt ned, da det vil forlænge din blødning. Jo hurtigere blødningen stopper, jo hurtigere er du på dupperne igen.

3. Den første dag skal du ganske let holde en ispose op mod ydersiden af de smertefulde områder. Efter den første dag skifter du isposen ud med et varmt håndklæde eller vaskeklud.

4. Spis kun bløde fødevarer, som tynd suppe eller is, de første par dage. Efter som du får det bedre kan du gradvist spise mere fast.

5. Fra 2. dagen, kan du skylle munden med saltvand 5-8 gange om dagen. Dette vil mindske hævelsen og omhød.

6. Hold din mund ren. fortsæt med at børste tænder uden at røre området omkring den fjernede visdomstand.

Udtrækning af visdomstænder er en let proces og man skal ikke være bekymret. Der kan dog være risici hvis man ikke følger ovennænvte råd. Rådfør dig altid med din tandlæge hvis du har spørgsmål omkring fjernelse af dine visdomstænder.

#Sundhed