Skal kæledyret med på ferie?

oktober 7, 2015

ferie

Kan du heller ikke klare at efterlade din pelsede bedste ven på et internat eller hos venner og familie? Vi vil i denne artikel, i samarbejde med dyreklinikken i Kastrup give dig gode råd til, at få dit kæledyr med ud og rejse.

Fly, bus, bil eller tog

Afhængigt af dyrets størrelse er der forskellige muligheder for transport. Har man en hund eller kat der vejer mindre end otte kg, kan man tage denne med i kabinen i flyet. Her skal dyret være i en transportkasse under hele rejsen og placeres under sædet foran én. Bemærk at selvom det kan lade sig gøre at få sin hund eller kat med, så kan det være enormt stressende for den, med de skiftende trykforhold. En anden mulighed er, at få sit voksne dyr om i en særlig kabine. Her skal dyret være i en transportkasse med mad og vand under hele flyvningen. Rejser man indenfor Europa kan det være en mulighed i stedet at tage på bilferie eller rejse med bus eller tog. Her kan man hele tiden holde øje med dyret, og der er ingen trykforskelle at tage højde for. Her bliver rejsetiden desværre ofte en del længere.

Vaccinationer, EU-pas og id-mærkning

Der er forskellige regler i forskellige lande for hvilke vaccinationer mv. dit dyr skal have. Alt for mange til at opremse her, men du kan gå på nettet og læse om dit destinationslands regler, eller finde en dyrlæge som kan hjælpe dig. De fleste dyrlæger, uanset om der er tale om dyrlæger i København K eller i Odense N, vil kunne hjælpe dig med gældende regler og med at få ordnet de vaccinationer der skal til. Sørg for at få dyrlægen til at give dig papirerne, der viser at vaccinationen er udført og hvornår, så du kan fremvise dem hvis det bliver nødvendigt. Særligt i Sverige og Norge er der mange regler omkring disse ting, og det vil spare dig en del tid, hvis du allerede har papirerne klar, når du kører over grænsen eller lander i lufthavnen. Bemærk i øvrigt at de fleste vacciner skal udføres i god tid, ofte et par måneder inden I skal afsted.

Hotel og seværdigheder

En helt anden ting, er selve rejsen. Hotellet skal selvfølgelig tillade at du har dyr med. Når du tager ud for at se og opleve ting, det kunne være museer eller Restauranter, skal du ligeledes sikre dig, at dit dyr enten er velkomment, eller at det kan håndtere at være alene på hotellet.

Hjørnegårdens Dyreklinik ApS
Kastrupvej 243
2770 Kastrup
Tlf: 36 30 10 30

#dyrlæge #ferie #kæledyr